Lif

Lif Haberleri

Son dakika lif haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan lif gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan lif haber sayfamızda...
Bayramda ani yemek yüklemesi sindirimi zorluyor

Bayramda ani yemek yüklemesi sindirimi zorluyor

28.03.2025
Ramazan ayında oruç tutarken 16 saat süren açlığın ardından bayramda fazla yemek tüketmenin sindirim sistemini zorlayabileceğini söyleyen beslenme ve diyet uzmanı Berna Ertuğ, "Bayram ziyaretlerinde porsiyon kontrolü yaparak tüketim dengesini sağlayın. Aşırı yağlı ve ağır yiyeceklerden kaçınmalı, dengeli ve sağlıklı beslenmeye özen göstermeliyiz" dedi.
Ramazan sonrasında bu hataya sakın düşmeyin!

Ramazan sonrasında bu hataya sakın düşmeyin!

27.03.2025
Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü'nde görevli diyetisyen Melek Atabey, ramazan ayı sürecinde beslenme düzeni, uyku düzeni, metabolizma düzeninin farklılaştığına dikkat çekti. Diyetisyen Atabey, "Hamur işleri, börekler, baklava, şekerleme ve çikolata gibi şeyler hem enerji içeriği yoğun hem de kan şekerini çok hızlı yükselten besinlerdir. Bayramda ilk gün hafif bir kahvaltı ile başlanmasını öneriyoruz" dedi.
Ramazan sonrası beslenme uyarısı

Ramazan sonrası beslenme uyarısı

27.03.2025
Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü'nde görevli diyetisyen Melek Atabey, ramazan ayı sürecinde beslenme düzeni, uyku düzeni, metabolizma düzeninin farklılaştığına dikkat çekti. Diyetisyen Atabey, "Hamur işleri, börekler, baklava, şekerleme ve çikolata gibi şeyler hem enerji içeriği yoğun hem de kan şekerini çok hızlı yükselten besinlerdir. Bayramda ilk gün hafif bir kahvaltı ile başlanmasını öneriyoruz" dedi.
Kalbin en büyük dostuymuş! Kalp kaslarının saat gibi çalışmasını sağlıyor: Kemikleri beton gibi yapıyor, kan şekerini terazi gibi dengeliyor

Kalbin en büyük dostuymuş! Kalp kaslarının saat gibi çalışmasını sağlıyor: Kemikleri beton gibi yapıyor, kan şekerini terazi gibi dengeliyor

27.03.2025
Bazen basit görünen bir sebze, aslında sağlığımız için birçok fayda barındırır. Özel bir baklagil türü, içerdiği yüksek lif, vitamin ve mineral içeriğiyle, sindirim sisteminden kalp sağlığına kadar pek çok konuda destek sağlar. Özellikle kemik sağlığını güçlendiren, enerji seviyelerini artıran ve bağışıklık sistemini destekleyen bu gıda maddesi, düzenli tüketildiğinde vücudun çeşitli fonksiyonlarına katkı sağlar. İşte bu özel gıdanın sağlığa olan faydaları!
Yoğurtla karıştırıp yiyin: Tam bir Omega-3 ambarı besin: Vücuda kalsiyum yüklemesi yapıyor

Yoğurtla karıştırıp yiyin: Tam bir Omega-3 ambarı besin: Vücuda kalsiyum yüklemesi yapıyor

26.03.2025
Yoğurtla karıştırıp tüketebileceğiniz bu besin, tam bir Omega-3 kaynağıdır ve vücudunuza kalsiyum yüklemesi yapar. Bağışıklık sisteminizi güçlendirirken kemik sağlığınızı destekler. Antioksidan ve lif açısından zengin olan bu besin, sindirim sisteminizi düzenler ve sağlıklı bir yaşam için mükemmel bir seçenek sunar. İşte tüm detaylar!
Kabızlık sorununu anında gideriyor: Bağırsak duvarını onaran tek güçlü besin! Bir bardağında kutu kutu kolajen barındırıyor

Kabızlık sorununu anında gideriyor: Bağırsak duvarını onaran tek güçlü besin! Bir bardağında kutu kutu kolajen barındırıyor

26.03.2025
Sürekli şişkinlik, huzursuzluk ve günlerce süren tuvalet sorunu mu yaşıyorsunuz? Kabızlık, modern yaşamın en yaygın sindirim problemlerinden biri. Hareketsiz bir yaşam tarzı, düzensiz beslenme ve düşük lif tüketimi bağırsakların tembelleşmesine yol açabilir. Ancak endişelenmeyin! Uzmanlar, bağırsakları hızla harekete geçiren bazı doğal besinleri öneriyor. İşte sindirimi destekleyen ve rahatlamanızı sağlayacak o besinler…
Dünyanın en sağlıklı besini: Pilavını yapıp kaşık kaşık tüketin: Faydaları saymakla bitmiyor

Dünyanın en sağlıklı besini: Pilavını yapıp kaşık kaşık tüketin: Faydaları saymakla bitmiyor

25.03.2025
Bağırsakları düzenli çalıştırmak ve sindirimi kolaylaştırmak için güçlü bir yardımcı var! Lif açısından zengin bu özel pilav, vücudunuzu adeta bir makine gibi çalıştırıyor. Hem sağlıklı hem de lezzetli bu pilav, her öğünde rahatlıkla tüketebileceğiniz pratik bir çözüm sunuyor.
Prof. Dr. Osman Müftüoğlu'nun favorisi! Salatasını yapıp tabak tabak yiyin: Folat ve potasyum zengini: 1 aylık lif ihtiyacını tek seferde karşılıyor

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu'nun favorisi! Salatasını yapıp tabak tabak yiyin: Folat ve potasyum zengini: 1 aylık lif ihtiyacını tek seferde karşılıyor

22.03.2025
Sağlıklı beslenme ve yaşam biçimi konusunda uzmanların önerilerini dinlemek, doğru yolda ilerlemenin en etkili yollarından biridir. Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, sağlıklı bir yaşam için sürekli olarak doğal ve besleyici gıdalara yönelmenin önemini vurguluyor.
Yediklerinizin içine avuç avuç ekleyin! Prostata karşı senelerce koruyor: İnsülin direncini azaltıyor, Vücuda lif yüklüyor

Yediklerinizin içine avuç avuç ekleyin! Prostata karşı senelerce koruyor: İnsülin direncini azaltıyor, Vücuda lif yüklüyor

22.03.2025
Doğal atıştırmalıklar arasında yer alan bu küçük ve lezzetli yiyecek, sağlığımıza pek çok fayda sağlayan bir güç kaynağı olarak dikkat çekiyor. İçeriğindeki zengin besin öğeleri sayesinde, kalp sağlığından uyku düzenine, sindirimden kemik sağlığına kadar birçok konuda olumlu etkiler yaratabilir. İşte yaşam kalitesini artıran o şifalı besin ve faydaları!
Kabuğunu kaynatıp bardak bardak için! Organlara format atıyor: Antioksidan depolarını fullüyor

Kabuğunu kaynatıp bardak bardak için! Organlara format atıyor: Antioksidan depolarını fullüyor

20.03.2025
Meyvelerin kabukları, çöpe atılırken aslında besin değeri açısından çok kıymetli. Portakal, elma ve nar kabukları gibi meyve kabukları; yüksek miktarda vitamin, antioksidan ve lif içeriyor. Bu kabuklar, bağışıklık sistemini güçlendirmek, sindirimi desteklemek ve genel sağlık üzerinde olumlu etkiler sağlamak için kullanılıyor. Peki, hangi meyvenin kabuğu kıymetli? Faydaları nelerdir?
Tiroit hastalarına önemli uyarı

Tiroit hastalarına önemli uyarı

19.03.2025
Tiroit hastalarının Ramazan ayında ilaçlarını nasıl kullanması gerektiğini belirten Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Sibel Temiz, "Tiroit ilacı kullanan hastalar, ilaç tedavileri hekimleri tarafından uygun şekilde düzenlenerek, ilaçlarını sahurda veya iftarda almak kaydıyla oruç tutabilirler" dedi.
Tansiyon hapı değil bir avuç kuru meyve! Aç karnına tüketilirse 30 kat şifalı, lif zengini

Tansiyon hapı değil bir avuç kuru meyve! Aç karnına tüketilirse 30 kat şifalı, lif zengini

19.03.2025
Kuru eriğin, sağlık dünyasında adeta bir süper kahraman gibi parladığını biliyor muydunuz? Bu küçük ve lezzetli meyve, sağlık açısından büyük bir hazineyi barındırıyor. Son yıllarda yapılan araştırmalar, kuru eriğin sindirim sisteminden kalp sağlığına kadar bir dizi fayda sağladığını ortaya koyuyor.
Prof. Dr. Osman Müftüoğlu'nun favorisi! Salatasını yapıp tabak tabak yiyin: Folat ve potasyum zengini: 1 aylık lif ihtiyacını tek seferde karşılıyor

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu'nun favorisi! Salatasını yapıp tabak tabak yiyin: Folat ve potasyum zengini: 1 aylık lif ihtiyacını tek seferde karşılıyor

19.03.2025
Sağlıklı beslenme ve yaşam biçimi konusunda uzmanların önerilerini dinlemek, doğru yolda ilerlemenin en etkili yollarından biridir. Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, sağlıklı bir yaşam için sürekli olarak doğal ve besleyici gıdalara yönelmenin önemini vurguluyor.
Oruç tutmanın bilinmeyen 8 önemli etkisi!

Oruç tutmanın bilinmeyen 8 önemli etkisi!

18.03.2025
Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Zülfikar Polat, oruç tutmanın mide ve bağırsakları dinlendirdiğini, ancak reflü, gastrit ve kronik rahatsızlıkları olanların dikkatli olması gerektiğini belirtti. Sağlıklı bir Ramazan için uzman önerileri haberimizde!
Markette, pazarda yok satıyor! Herkes faydalarını bilmeli: Folik asit ve potasyum deposu, yemeğini yapıp kaşık kaşık yiyin

Markette, pazarda yok satıyor! Herkes faydalarını bilmeli: Folik asit ve potasyum deposu, yemeğini yapıp kaşık kaşık yiyin

18.03.2025
Folik asit ve potasyum deposu olan süper besin, düzenli tüketimde vücudunuzu güçlendirir! Bağışıklık sistemini destekler, sindirim sağlığını iyileştirir ve kalp dostudur. Yüksek lif içeriğiyle kilo kontrolüne yardımcı olur. Şimdi sofralarınıza lezzet ve sağlık katın! Kaşık kaşık yiyin, faydalarından en iyi şekilde yararlanın!
Uzmanı uyardı: Tatlıyı iftardan 1-2 saat sonra tüketin

Uzmanı uyardı: Tatlıyı iftardan 1-2 saat sonra tüketin

15.03.2025
Ramazanda tatlı tüketimi konusunda uyarılarda bulunan Beslenme ve Diyet Uzmanı Fatma Gizem Bahadır, “Tatlıyı iftarı açar açmaz tüketmek yerine iftardan 1-2 saat sonra tercih etmek sindirimi kolaylaştırır. Küçük porsiyonlar tercih edilmeli, aşırı şeker ve yağ içeren tatlılardan kaçınılmalıdır. Şerbetli, ağır tatlılar yerine sütlü tatlılar veya meyve bazlı tatlılar tercih edilmelidir” dedi.
Yemeklerinize kaşık kaşık ekleyin! Sahurdan iftara kadar susuzluğu alıyor: Tam bir lif ve omega3 deposu

Yemeklerinize kaşık kaşık ekleyin! Sahurdan iftara kadar susuzluğu alıyor: Tam bir lif ve omega3 deposu

15.03.2025
Sahurda açlık ve susuzlukla başa çıkmak isteyenler için ideal bir seçenek, gün boyu enerji seviyesini artırmak ve vücudu dengede tutmak için mükemmel bir yardımcı olabilir. Peki, bu besin ve faydaları nelerdir?
Tokluk süresini uzatıyor! Sahurda tüketilmesi gereken 10 güçlü besin!

Tokluk süresini uzatıyor! Sahurda tüketilmesi gereken 10 güçlü besin!

24.03.2025
Ramazan ayı içerisinde uzun süre tutulan oruç için en önemli öğün elbette ki sahur! Sahurda tüketilecek besinler tokluk süresini uzatabilir. İşte sahurda tüketmeniz durumunda tokluk süresini uzatacak 10 besin kaynağı...
Kalbi zırh gibi koruyor! Bitkisel protein kaynağı: 1 avuç yiyince şifa dağıtan tek besin

Kalbi zırh gibi koruyor! Bitkisel protein kaynağı: 1 avuç yiyince şifa dağıtan tek besin

13.03.2025
Leblebi, tarih boyunca birçok kültürün mutfaklarında yer almış, besin değeri yüksek ve faydaları saymakla bitmeyen bir atıştırmalıktır. İçeriğindeki protein, lif, vitamin ve minerallerle vücuda güç katar. Peki, leblebinin faydaları nelerdir? Leblebi neye iyi gelir?
'Ramazanda mide sağlığına dikkat edilmeli'

'Ramazanda mide sağlığına dikkat edilmeli'

13.03.2025
Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Özgür Harmancı, “Ramazan ayında değişen beslenme düzeni, birçok kişide mide ve bağırsak rahatsızlıklarını tetikleyebiliyor. Özellikle uzun süren açlık sonrası hızlı yemek yeme, yağlı ve ağır iftar sofraları ve yetersiz sıvı tüketimi, reflüden hazımsızlığa, mide yanmasından kabızlığa kadar pek çok sindirim problemiyle karşılaşılmasına neden olabiliyor. Ramazanda sık görülen gastrointestinal sorunlara karşı dikkat edilmeli. Bu dönemde yapılan beslenme hataları, mide sağlığını ciddi şekilde etkileyebilir” dedi.
'Ramazan’da sahura kalkmamak kilo problemlerine yol açabilir'

'Ramazan’da sahura kalkmamak kilo problemlerine yol açabilir'

13.03.2025
Ramazan ayında sağlıklı beslenme ve kilo kontrolü açısından dikkatli olunması gerektiğini belirten Diyetisyen Ceyda Demirel, “Bu süreçte kilo vermeye odaklanmak yerine, kas kaybını önlemek ve vücudu güçsüz düşürmemek öncelikli olmalıdır. Sahuru atlamak da yapılan büyük hatalardan biridir. Bu durum metabolizmayı yavaşlatarak kilo kontrolünü zorlaştırır, gün içerisinde daha halsiz ve yorgun hissedilmesine sebep olur” dedi.
Prof. Dr. Osman Müftüoğlu'nun favorisi! Salatasını yapıp tabak tabak yiyin: Folat ve potasyum zengini: 1 aylık lif ihtiyacını tek seferde karşılıyor

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu'nun favorisi! Salatasını yapıp tabak tabak yiyin: Folat ve potasyum zengini: 1 aylık lif ihtiyacını tek seferde karşılıyor

13.03.2025
Sağlıklı beslenme ve yaşam biçimi konusunda uzmanların önerilerini dinlemek, doğru yolda ilerlemenin en etkili yollarından biridir. Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, sağlıklı bir yaşam için sürekli olarak doğal ve besleyici gıdalara yönelmenin önemini vurguluyor.
Yağ yaktıran yeşil karışım! İçtiğiniz anda fazla kilolardan kurtarıyor: Göbeği dümdüz yapıyor

Yağ yaktıran yeşil karışım! İçtiğiniz anda fazla kilolardan kurtarıyor: Göbeği dümdüz yapıyor

12.03.2025
Yeşil sebzelerin birlikte tüketilmesi, kilo verme sürecinde oldukça etkilidir. İçerdikleri zengin lif ve antioksidanlar, vücudu doğal olarak destekleyerek metabolizmayı hızlandırır ve tokluk hissini artırır. Bu besinlerin bir araya gelmesi, hem sağlıklı bir sindirim sağlar hem de zinde kalmaya yardımcı olur.
Yoğurtla karıştırıp yiyin! Bağırsakları makine gibi çalıştırıyor: Kan şekerini anında dengeliyor

Yoğurtla karıştırıp yiyin! Bağırsakları makine gibi çalıştırıyor: Kan şekerini anında dengeliyor

12.03.2025
Gün boyu enerjinizi koruyun! Yoğurtla karıştırarak tüketebileceğiniz bu doğal atıştırmalık, sağlıklı yağlar ve lif içeriğiyle tokluk hissinizi artırır. Lezzetli ve besleyici bu karışım, sindirim sisteminizi düzenler ve cildinizi besler. Güne zinde başlamak ve uzun süre tok kalmak için mükemmel bir seçenek!
Uzmanından sahurdan sonra uyumayın tavsiyesi

Uzmanından sahurdan sonra uyumayın tavsiyesi

12.03.2025
Diyetisyen Hale Aslantaş, Ramazan ayı içerisinde sahurun imsak vaktine yakın yapılarak, sonrasında ise uyumamanın sağlık için en doğrusu olduğunu söyledi.