Son dakika sıvı kaybı haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan sıvı kaybı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan sıvı kaybı haber sayfamızda...
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Ezgi Aydın, hamilelik sürecinde kadından kadına değişen fiziksel ve hormonal nedenler bulunduğunu bu nedenle oruç tutmak isteyen anne adaylarının mutlaka hekimi ile görüşerek oruç tutmasını tavsiye etti.
Ramazan ayının gelmesiyle anne adaylarının merak ettiği konuların başında ‘Hamileyken oruç tutabilir miyim?’ sorusu geldiğini söyleyen Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Nur Dokuzeylül Güngör, “Hamilelik sürecinde oruç tutulması kişinin genel sağlık durumu göz önünde bulundurularak verilecek bir karardır. Ancak oruç tutarak uzun saatler boyunca yaşanacak açlık ve sıvı kaybı doğumsal kusurlar, gelişimsel gerilik, erken doğum gibi birtakım riskleri beraberinde getirebilir” dedi.
Sağlık Bakanlığı, sarı serumun hekim kararı ile eğitimli sağlık personeli tarafından, uygun sağlık kurumu koşullarında ve gerekli görülen hallerde verilebileceğini bildirdi.
Türkiye Acil Tıp Derneği (TATD) Çocuk Acil Çalışma Grubu Üyesi Uzman Dr. Şeyda Kaptan, geçen hafta 2 kişinin yaşamını yitirmesine yol açtığı iddiasıyla yeniden gündeme gelen 'Sarı serum' kullanımının çocuklara kadar indiğini, hekim gözetimi dışında yapılan bu uygulamaların ölümcül tehlike saçtığını kaydetti. Öte yandan sosyal medya üzerinden kolaylıkla ulaşılabilen bazı hesaplar, 1500 TL'ye adrese teslim serum, 300 TL'ye de antibiyotik ve ağrı kesici içeren iğne hizmeti veriyor. Üstelik bu işlemler, doktor muayenesi olmadan, telefon üzerinden yazdırılan reçetelerle gerçekleşiyor.
Kas krampları, genellikle aşırı egzersiz, sıvı kaybı ya da mineral dengesizlikleri gibi nedenlerle ortaya çıkar. Bu rahatsızlık, özellikle geceleri ya da dinlenme halindeyken daha sık görülebilir ve vücutta yoğun bir ağrıya yol açar. Peki, kas kramplarına ne iyi gelir? Kas kramplarını önlemenin yolları nelerdir?
Çocuk Sağlığı Hastalıkları Uzmanı Dr. Doğukan Susam, çocuklarda ağır seyreden influenzanın tedavisinde antibiyotik kullanımının fayda etmeyeceğini söyleyerek, "Tedavi planı destek tedavisi şeklindedir" dedi.
Kış mevsiminde soğuk havaların etkisiyle susama hissi azalırken uzmanlar, yazın olduğu gibi kışın da düzenli su içmenin sağlık açısından büyük önem taşıdığına dikkat çekiyor.
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Baver Demir, çocuklarda bağırsak enfeksiyonlarının yaygınlığına dikkat çekerek, bu enfeksiyonların önlenmesinde hijyen kurallarının büyük önem taşıdığını vurguladı.
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Baver Demir, çocuklarda bağırsak enfeksiyonlarının yaygınlığına dikkat çekti. Bağırsak yolu enfeksiyonlarının, özellikle çocuklar arasında sık görülen ve genellikle ishal, bulantı, kusma gibi şikayetlerle kendini gösteren bir sağlık problemi olduğunu belirten Dr. Baver Demir, "Çocuklar, bağışıklık sistemleri henüz tam olarak gelişmediği için mikroplara karşı daha savunmasızdır. Bağırsak yolu enfeksiyonları, genellikle virüs, bakteri veya parazitlerin neden olduğu enfeksiyonlar sonucunda ortaya çıkar. Ancak bu enfeksiyonlar, doğru hijyen uygulamaları ile büyük ölçüde önlenebilir" dedi.
Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Eda Kepenekli, son dönemde kendilerine başvuran 2 yaş altı bebeklerde akut bronşiolit salgını gözlendiğini söyledi. Prof. Dr. Kepenekli, “2 yaş altındaki bebekler ve küçük çocuklar bu hastalıktan en çok etkilenen gruptur. Erken dönemde müdahale edilmediği takdirde bebeklerde vücutta oksijen ve sıvı kaybıyla beraber hayati tehlike oluşabilir” dedi.
Sabah ve akşam arasındaki hafif kilo dalgalanmaları, gün boyunca tüketilen yiyecek ve içeceklere göre değişkenlik gösterebilir. Üstelik yapılan aktivite, egzersizler de bunu değiştirebilir.
Bebeklerde ağız kuruluğu, genellikle su dengesinin bozulması, beslenme alışkanlıkları ya da bazı sağlık problemleri nedeniyle ortaya çıkan bir durumdur. Yeni doğan bebeklerin vücutları, sıvı dengesini henüz tam olarak düzenleyemez ve bu, ağız kuruluğuna neden olabilecek bir risk faktörü oluşturabilir. Peki, bebeklerde ağız kuruluğu neden olur?
Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Soner Sertan Kara, "İshal, 1-59 aylık çocuklarda dünya genelinde en sık görülen üçüncü ölüm nedenidir" diyerek çocuklarda ishalin önemi önlenmesi ve tedavisi hakkında bilgilendirmelerde bulundu.
Bebeklerde ağız kuruluğu, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir ve bu durum hem rahatsız edici hem de endişe verici olabilir. Özellikle bebeklerin hassas vücut yapıları, ağız kuruluğunun nedenlerini anlamayı ve çözüm yollarını bulmayı önemlidir. Peki, ağız kuruluğu neden olur? Bebeklerde ağız kuruluğuna ne iyi gelir?
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Oğuz Özdemir, yaz aylarında gebeliği rahat geçirmenin yolları hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Uzman isim, fazla ısının hamile kadınları savunmasız hale getirdiğine dikkati çekerek, “Yüksek sıcaklıklar rahim kasılmalarını ve potansiyel olarak erken doğumu tetikleyebilir” dedi.
Hava sıcaklıklarının arttığı son günlerde uyarılarda bulunan uzmanlar, sıcak çarpmasının sağlıklı kişilerde de beyin kanaması, kalp krizi gibi birçok hastalığa neden olabileceğini aktardı.
Tatil dönüşü artan turist ishalleri, özellikle çocuklarda ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Güzel, sıvı kaybı ve beslenme bozukluklarına karşı aileleri uyardı.
Yaz mevsiminde çocuklarda akut ishal vakalarında ciddi bir artış yaşanıyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü’nden Uzm. Dr. Belgin Özbek, “0-5 yaş arası çocuklarda sık görülen akut ishal, özellikle ilk 2 yaş içinde tehlikeli boyutlara ulaşabilir. Tatil sezonunda ebeveynler, çocukların temiz olmayan havuz ve deniz suyundan mikroplu su yutma riskine karşı dikkatli olmalı” dedi.
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Elif Öye, yüksek sıcaklıkların gebelerde bir takım olumsuz etkileri olabileceğini belirterek, tatil döneminde sağlıklı bir gebelik süreci için uyulması gerekenler hakkında açıklamalarda bulundu.
Akşam eğlenceleri ve kutlamalar, sosyal hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olsa da, bu keyifli anların sağlık üzerindeki etkilerini göz ardı etmemek gerek. Bu hafta sizlerle kutlama akşamları içilen ve yenilen besinlerin bedenimize verdiği zararı azaltmayı, ertesi gün beslenme düzeninizi değiştirerek nasıl sağlıklı bir denge kurulabileceğine dair öneriler ve bir diyet listesi paylaşacağım.
Yaz aylarının gelmesiyle birlikte yoğunluk gösteren sıvı kaybı bol su tüketimine ihtiyaç duyulmasına neden oluyor. Uzmanlar ise yaz aylarında su ihtiyacı olsa da soğuk suyun lıkır lıkır değil yudum yudum içilmesi için net uyarılarda bulunuyor. Peki, su nasıl içilmeli?
Son dönemde artan sıcaklıklar, aralarında ani kalp krizi gibi pek çok sağlık sorunlarını da beraberinde getiriyor. İç Hastalıkları Uzmanı Doktor Halil Kalli, özellikle sıcak hava dalgalarının yaşandığı bu günlerde vatandaşların dikkatli olması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.
Adana’da termometreler 40 dereceyi gösterirken nemle birlikte hissedilir sıcaklık 50 derecenin üzerine çıktı. Uzmanlar sıcak çarpmasının ciddiye alınması gerektiğini belirterek sıvı tüketimine dikkat çekti.
Yaz aylarının gelmesi ve hava sıcaklıklarının artması sağlık sorunlarına neden oluyor. Birbirinden farklı sağlık sorunlarının gündeme geldiği günlerde alanında uzman doktorlar çeşitli uyarılar gerçekleştiriyor! Peki, gıda zehirlenmesi neden olur, sıvı kaybının yaşanması nasıl engellenir?