Dışarıda tüketilen hazır gıdaların yanı sıra evde yapılan yemekler de çeşitli güvenlik tehditleri oluşturabiliyor. Pek çok kişi ise hayvansal gıdaların nasıl tüketilmesi gerektiğini bilmiyor. Gıda Mühendisi Hatice Büyükakkuş, gıda zehirlenmelerine neden olan ve sıklıkla göz ardı edilen tüketim hatalarına dair bilgilerini Posta.com.tr okuyucuları için açıkladı...
Tavuk eti yemeklerde ya da kızartma olarak çok sık tüketiliyor. Tavuk eti, yüksek oranda protein içerdiği için vücuda da çok faydalı. Ancak tavuk etini saklarken ya da pişirirken yapılan bazı hatalar vücudu adeta zehirliyor. Bu sebeple tavuk eti tüketirken dikkatli olmak gerekiyor.
İnsan vücudunun protein ihtiyacının karşılayan ana besin kaynaklarından birisi de etlerdir. Haftalık tüketilmesi gereken etler birçok evde farklı tariflerle sofrada yerini alıyor. Fakat eti kullanmadan önce birçok kişi aynı hataya düşüyor. Peki, Beyaz et ya da kırmızı et pişirmeden önce yıkanır mı?
Tavuğu çok iyi pişirmek, gıda zehirlenmesini önlemek için en önemli kural. Ancak tavukların pişirilmeden önce yıkanıp yıkanmaması ile ilgili konu en çok merak edilen konulardan biri. Ekonomik bir protein kaynağı olması nedeniyle birçok kişinin tercih ettiği tavuk eti hakkında kafaları kurcalayan soru "Tavuk eti pişirilmeden önce yıkanır mı? Yıkanmaz mı?" sorusu. Tavukları pişirmeden önce yıkayanlar bunu daha çok "bakterileri ve mikropları temizlemek için" veya "alışkanlıktan" yaptıklarını söylüyor. Peki bu doğru mu? Tavuğu pişirmeden önce yıkamak gerekir mi?