Maviyi yeşil kurtaracak

Halime Çelikel / halime.celikel@posta.com.tr
Marmara Denizi’nde son aylarda etkili olan müsilaj yani deniz salyası hepimizi kaygılandırıyor. Denizin katili, insanın neden olduğu kirlilik. Temizlik başladı. Öncelikle denizi kirletmeyi kesmeliyiz. Doğaya verdiğimiz zararı nasıl azaltacağımızı düşünüp bugünden adım atmak hepimizin boynunun borcu.
EGE VE KARADENİZ TEHLİKEDE
Marmara’nın temizlenmesi, Ege ve Karadeniz’in aynı sonu yaşamaması için yapılacaklar tartışılırken, deniz çiftçiliği kavramı da gündeme geldi. Deniz çiftçiliği, denizlerde yosun ormanları oluşturarak yapılıyor. Dünyada son yıllarda büyük miktarlarda karbondioksiti emme ve hapsetme yeteneği bulunan bir tür deniz yosunu yetiştiriliyor.
KARBONDİOKSİTİ EMİYOR
Deniz yosunu, karbondioksiti ağaçlardan daha etkili bir şekilde emiyor. Ayrıca denizden zararlı besinleri alarak su kalitesini de artırıyor. Gıda güvenliği tehlike altındayken, iklim değişikliğiyle mücadele gündemin üst sıralarına tırmanırken, deniz ekosistemlerini korumak için çalışmak çok önemli.
Osmanlı'nın favori bitkisi! İltihabın kökünü kurutup insülin direncini baskılıyor, harıl harıl çalışan bağırsakların sırrı
Uyumadan önce 1 bardak için! Bağırsakları fokur fokur çalıştırıyor: Kemiklere K2 ve kalsiyum yüklüyor
Domatesin tüketim ömrünü uzatıyor! Hızla çürümesini engelliyor: Meğer tek yapmanız gereken buymuş
Metabolizma hızını yüzde 100'e çıkartıyor! Yağları cayır cayır yakıp bel, basen ve göbeği eritiyor! Kilo vermenin sırrı 1 bardağında saklı
Kayalıkta kendiliğinden yetişiyor! Damarları temizleyip kalbi koruyor: Vücuda C vitamini yükleyip bağışıklığı beton gibi sağlamlaştırıyor