Son dakika marmara denizi haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan marmara denizi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan marmara denizi haber sayfamızda...
Yaşasın, ilkbahar geldi! Kış boyunca bulutların arkasına gizlenen güneş kendini göstermeye, doğa ana yeşillenmeye, çiçekler açmaya başladı. Kuş cıvıltıları ve ilkbaharın kokuları, kalbimizi ferahlatıyor. Bu güzel mevsimin Şeker Bayramı’yla kucaklaşması bizlere çifte bayram yaşama heyecanı verdi. Ramazan Bayramı’na sadece 6 gün kaldı. Ben de bu tatilde İstanbul’a yakın, ekonomik ve harika tatil kaçamakları yapabileceğiniz yerleri listeledim. İyi bayramlar!
Zaman zaman ülke genelinde gerçekleşmekte olan depremler paniğe neden olabiliyor. Peki, Dün gece İstanbul’da, Ankara’da, İzmir’de deprem mi oldu? 11 Mart dün gece nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu?
Denizlerde artan kirlilik ve müsilaj tehdidinin, özellikle bebeklerin gelişimi üzerinde ciddi sağlık riskleri taşıdığını belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzm. Prof. Dr. Ayşe Kafkaslı, “Hamileler ve emziren anneler için en güvenli balıklar hamsi, sardalya ve istavrit. Bu küçük balıklarda ağır metal birikimi çok daha azdır ve sağlıklı omega-3 yağ asitleri bakımından oldukça zengindir. Balık, omega-3 ve protein açısından çok değerli bir besin kaynağıdır ancak doğru tercih edilmediğinde toksik maddelerle dolu bir tehdide dönüşebilir" dedi.
Kocaeli denince akla sanayisiyle ekonominin bel kemiği, bir uçtan bir uca denizi ile doğal bir liman şehri, tarihi ve doğal güzellikleriyle kültür ve turizmin gözbebeği bir kent geliyor...
Türkiye Tabiatını Koruma Derneği bilim danışmanı Dr. Erol Kesici, Türkiye’de susuz alanların giderek arttığını söyledi. Kesici, “Türkiye’nin son 50 yılda kaybettiği sulak alanların toplamı 2 Marmara Denizi büyüklüğünde” dedi.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 2025 bütçesinde deprem bölgesinin yeniden inşası ve ihyası için 584 milyar lira kaynak ayırdıklarını bildirdi.
İstanbul Silivri’de, İzmir Seferihisar’da, Muğla’ya bağlı Bodrum ve Akyaka’da denizin çekilmesi ‘deprem habercisi’ olabileceği gerekçesiyle vatandaşları tedirgin etti. Prof. Dr. Süleyman Pampal'dan merak edilen soruya yanıt geldi.
2023 yılında ülkenin güneydoğusunda gerçekleşen korkunç depremden bu yana iki yıl geçti. Bu deprem, bizi biraz olsun birbirimize yaklaştırdı mı? Yeni bir bilinç sağladı mı? Yoksa her şey eskisi gibi mi?
Sıcak suları kendine yaşam alanı olarak benimseyen Volitan Aslan Balığı ve Kaz Boynu Deniz Kabuğu, Ayvalık sularında görüntülenerek kayda alındı. Su Bilimleri Uzmanı Nedim Kartal, özellikle Volitan Aslan Balığı'nın kış mevsimi şartlarında Ayvalık'ta görülmesinin suyun sıcaklığının düşmediğinin bir göstergesi olduğunu ifade ederek, deniz altında kendisi tarafından kayda alındığını söyledi.
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Sarı, yüzeyden itibaren 30 metre derinliğe kadar Marmara Denizi'ni kaplayan müsilajın bir taraftan dibe çökerek pinalar ve süngerler gibi canlılarla birlikte deniz çayırlarını etkilerken bir taraftan da yüzeye çıkmaya başladığını bildirdi.
Bursa’nın Mudanya ilçesinde denizi kaplayan ve balıkçıların kabusu olan tehlike yeniden gündemde. Marmara Denizi'nde 2021 yılında büyük zarara yol açan kâbus yeniden hortladı.
Çanakkale Ayvacık açıklarında 23.38'de 5.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Prof. Dr. Naci Görür "Marmara bölgesi ve kuzey Ege genelde stres biriktiriyor" diyerek kritik uyarıda bulundu.
Marmara Denizi'nin korkulu rüyası olan müsilaj yeniden ortaya çıktı. Marmara Ereğlisi açıklarına ağ atan balıkçıların, balık yerine müsilaj çektiği anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekipleri Üsküdar'da Kuleli Caddesi'den Marmara Denizi'ne deşarj edilen kanalizasyon ve gıda atıklarının bulunduğunu tespit etti.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı: Marmara Denizi Havzası’nda 6-10 Ocak arasında gerçekleştirilen müsilaj denetimlerinde Tekirdağ ve Balıkesir büyükşehir belediyeleri ile 4 işletmeye toplam 10,3 milyon TL ceza kesildi.
Marmara Denizi'nde sabah saatlerinde meydana gelen deprem pek çok kişiyi korkuttu! Kandilli Rasathanesi ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depremin büyüklüğünü ve derinliğini açıkladı.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Marmara Denizi’ne kıyısı olan İstanbul, Kocaeli, Bursa, Balıkesir, Tekirdağ büyükşehir belediyeleri ile Yalova ve Çanakkale belediyelerine Müsilaj Bilim ve Teknik Kurulu’nda öne çıkan başlıklar üzerine uyarı yazısı gönderdi. Bakanlık, Marmara Denizi’nin kirlilik yükünü azaltacak en önemli etken olan ve 22 maddelik eylem planında yer almasına rağmen belediyelerin kurmadıkları ileri biyolojik atık su arıtma tesislerini bir an önce hayata geçirmeleri gerektiğini hatırlattı.
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Sarı yıllardır ‘müsilaj’ı anlatıyor tüm ülkeye. Bıkmadan, usanmadan… Prof. Sarı’nın ağzından durumun vahametini dün aktarmıştım. (https://www.posta.com.tr/ yazarlar/murat-celik/yil-yeni-tehlikeve- alarm-eski-2807960)
Marmara Denizi yine müsilaj alarmı veriyor.Bu konuda Türkiye’yi bilgilendiren ve uyaran isimlerin başında Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Sarı geliyor.Dün konuştuk Prof. Sarı ile: