SağlıkBaşarılı burun estetiği anlaşılmaz

Başarılı burun estetiği anlaşılmaz

Paylaş
Başarılı burun estetiği anlaşılmaz

Burnun çirkin ya da normalden farklı olması, kişilerde psikolojik sorunlara sebep oluyor. Estetik yaptırmayı düşünen hastalar ise, başkaları tarafından anlaşılacak olmasından dolayı estetik yaptırma konusunda endişe duyuyor

Kadınlar kadar erkeklerin de gündeminde olan güzel görünme endişesi estetik operasyonlara ilgiyi artırıyor. Türkiye’de en çok uygulanan operasyonların başında gelen burun estetiği ile ilgili soruları yanıtlayan Anadolu Sağlık Merkezi Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Haluk Duman “Bir burnun güzel olması için küçük olması gerekmiyor. Güzel burun, yüz hatları ile uyumlu burundur” dedi.

Haberin Devamı

Bir buruna güzel denmesi için bir standart olmadığını söyelyen Prof. Dr. Duman “Bazı burunlar tek başına değerlendirdiğinizde güzel olmayabilir ancak kişinin yüzüne uyumlu olabilir, hatta seksapeli artırdığı söylenebilir. Ancak aynı burnu başkasına eklemlediğinizde bu sonucu göremezsiniz” diye konuştu.

Prof. Dr. Duman, burun estetiğinde amacın tek başına bakıldığında güzel ama aynı zamanda yüzle uyumlu bir görüntü ortaya çıkartmak olduğunu söyledi.

'İYİ ESTETİK BELLİ OLMAZ
'

Estetik yaptırmayı düşünen hastaların en çok estetiğin başkaları tarafından anlaşılacak olmasından endişelendiğini belirten Prof. Dr. Duman, İşin püf noktasının bu burunun ameliyatlı olduğunun anlaşılmaması, görenlerin ‘Acaba ameliyatlı mı?’ diye kuşkulanmaması” Hekimler içinse en önemli risk istenilen sonuca ulaşılamaması” dedi.

Haberin Devamı

Ameliyat sonrası ortaya çıkan birtakım sorunların altı ay ile bir yıl içerisinde yapılan rötuşlarla çözülebildiğini anlatan Prof. Dr. Duman “Hekimin hasta ile iyi bir diyalog kurması ve hastanın da bu durumları takıntı haline getirmemesi önem taşıyor. Burun estetiğinde en önemli sonuç; hastanın mutluluğu” şeklinde konuştu.

'HASTALARA DOĞRU BİLGİ VERİLMELİ'

Ameliyat öncesi hastalara mutlaka anlatılması gereken noktalardan birinin amaçlanan sonuca yüzde 100 ulaşmanın her zaman mümkün olmayabileceği olduğunu belirten Prof. Dr. Duman “Burun ameliyatlarında sonuç mutlaka eski görüntüden güzel oluyor. Ancak özellikle erkek hastalarda çok fazla yumuşak doku kalması dokunun kendini toparlamasını geciktiriyor. Bu erkek hastalarda mutsuzluğa neden olabiliyor” dedi.

Ameliyat öncesi hastaların en az üç yönden fotoğrafları çekildiğini ve özel bir fotoğraf programı ile uygun burun şekli konusunda fikir edinildiğini anlatan Prof. Dr. Duman “Bu aşamada, yüzün uyumu göz önüne alınarak çenede ya da alında da bazı düzenlemeler planlıyoruz. Hasta bu görüntüleri görünce kafasına bir tablo yerleştirip aynı sonucu arzulayabiliyor. Ancak hasta ile konuşup bunları açıklayarak ortak bir noktada buluşuyoruz” diye konuştu.

AMELİYATLI BURUN DÜŞMEZ

Haberin Devamı

Burun estetiğinin 18-20 yaşlarından itibaren uygulabildiğini belirten Prof. Dr. Duman ameliyat sonrası “Burun bir süre sonra düşer” yargısının gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Burun estetiği ameliyatlarında hem hasta hem de hekim açısından genel anestezi tercih edildiğini söyleyen Prof. Dr. Duman “Lokal anestezide hastanın anksiyetesi artıyor ve kan basıncı yükseliyor. Kan basıncı yüksekliğine bağlı olarak da kanaması artabiliyor. Kanama artışının yaşamsal riski bulunmuyor ancak bu durum cerrahın çalışmasını zorlaştırıyor” dedi.

ADIM ADIM İYİLEŞME SÜRECİ

• Hasta ameliyattan hemen sonra evine gidebildiği gibi, arzu ederse hastanede de bir gece geçirebiliyor.

• Ameliyata bağlı bir ağrı hissedilmiyor; ancak ilk 24-48 saatte hastanın gözlerinin etrafında ödem ve şişlik olabiliyor.

• Göz çevresindeki morluklar 7-10 gün arasında geçiyor.

• Burunun son şekline gelmesi ise 6-12 ay arasında oluyor.

• Ameliyat sonrasında kırılan burun kemiklerinin tekrar kaynaması için alttan tampon, üstten de alçı desteği sağlanıyor.

• Ameliyat sonrası ödemi artırdığı için kesinlikle sigara içilmemesi; banyo yapılmaması ve yüzün yıkanmaması gerekiyor.

• Hastaların bu dönemde kan basınçlarını yükseltmekten kaçınmaları ve ağır egzersiz yapmamaları gerekiyor

Haberin Devamı