Beden SağlığıDudak şişmesine ne iyi gelir, nasıl geçer? Hangi hastalığı belirtisidir, kaç gün sürer?

Dudak şişmesine ne iyi gelir, nasıl geçer? Hangi hastalığı belirtisidir, kaç gün sürer?

Paylaş
Dudak şişmesine ne iyi gelir, nasıl geçer? Hangi hastalığı belirtisidir, kaç gün sürer?

Dudak hem sağlık hem de estetik açıdan her zaman büyük bir öneme sahiptir. Fakat bazı durumlarda dudaklarda şişmeler görülebilmektedir. Özellikle dudak yapısının narin ve derisinin ince olmasından dolayı en ufak bir tahrişte dudaklarda şişmeler görülmektedir. Dudak şişmesi ne iyi gelir, nasıl geçer? Hangi hastalığı belirtisidir, kaç gün sürer? İşte, dudak şişmesi hakkında merak edilenler.

Dudak şişkinliğinin birbirinden farklı sebepleri olabilir. Bu gibi durumlarda dudakların şişmesini engellemek için evde yapılacak birtakım hususlar bulunmaktadır. Fakat bu durumun kronik hale gelmesi soncunda mutlaka bir doktora başvurmak gerekir.

Haberin Devamı

DUDAK ŞİŞMESİNE NE İYİ GELİR?

Burada öncelikle dudak şişmesine neden olan faktörün belirlenmesi gerekmektedir. Daha sonra ise probleme yönelik tedaviler uygulanabilir. Özellikle dudakların ilk şişmesinde şişmiş bölgeye soğuk kompres uygulanabilir. Eğer ele alınan tedavi yöntemi bir işe yaramaz ise enfeksiyonun görülme olasılığı da yüksek olmaktadır.

Dudakların şişmesine en iyi gelen şey soğuk kompres uygulamaktır. Fakat uzun süre geçmeyen durumlarda herhangi bir enfeksiyona karşı doktora başvurmak çok önemlidir. Doktor tarafından verilen antibiyotiklerin kullanılması dudaklardaki şişkinliği tamamen ortadan kaldırabilir. Eğer çok şiddetli değil ise evde uygulanacak yöntemler de uygulanabilir.

DUDAK ŞİŞMESİ NASIL GEÇER?

Dudak şişmesine iyi gelen bazı yöntemler bulunmaktadır. Bu yöntemler sayesinde etkili sonuçlar almak mümkündür. Özellikle uyuşma veya kaşıntıya sebebiyet veren dudak şişmesi için şu yöntemler değerlendirilebilir:

Haberin Devamı

- Soğuk veya sıcak kompres uygulamaları

- Karbonat karışımının dudağa sürülmesi

- 2 çay kaşığı tuz ile 1 çay kaşığı su karıştırılarak dudağa sürülmeli ve 20 dakika bekletilmelidir.

- Su ve bir yemek kaşığı zerdeçal karıştırılarak ilgili bölgeye 20 dakika boyunca uygulamak.

- Çay poşetleri ılık bir hale getirildikten sonra dudak bölgesine sürmek.

- Aloe vera maskesi, yaprakları ve jeli dudak kısmına sürmek.

- Çay ağacı yapı bir miktar su ile karıştırıldıktan sonra ilgili bölgeye sürmek.

- Bir kaç kaşığı balın doğrudan dudaklara uygulanması uygulanacak yöntemlerden bazılarıdır.

HANGİ HASTALIĞIN BELİRTİSİDİR?

Dudak şişmesinin birden fazla nedeni olabilir. Bunlardan bazıları da hastalıklardan kaynaklanıyor olabilmektedir. Dudak şişmesinin nedenleri arasında şu hastalıklar olabilmektedir:

- Şişmiş dudakların viral enfeksiyondan kaynaklanabilir. Dudaklarda oluşan enfeksiyonlar dudakların şişmesine sebep olabilmektedir.

- Şişmiş dudaklar alerjik reaksiyonlardan kaynaklanabilir. Yanlış bakım ürünlerin kullanılması bağışıklık sisteminin kendi reaksiyona girmesine ve kendini korumasına neden olabilir.

- Anafilaksi şişmiş dudaklara neden olabilecek ciddi bir hastalıktır. Dudak şişmesinin yanı sıra ağız ve boğazda şişme, kurdeşen veya kaşıntılı gözler gibi belirtiler de var ise acil tıbbi yardım almak gerekir.

Haberin Devamı

- Şişmiş dudaklar anjiyo ödemin yaygın belirtisidir. Bu cildin daha derin katmanlarında göz ve dudakları etkileyen bir şişlik olmaktadır. Alerjik reaksiyondan kaynaklanabilen bu rahatsızlık sonucunda da bir doktora başvurmak gerekir.

KAÇ GÜN SÜRER?

Dudak şişmesinin birçok sebebi olabilmektedir. Bu sebeple tedavi yöntemi de değişmektedir. Dudak şişmesinin tedavisi için mutlaka ilk olarak dudak şişmesinin nedeni bilinmelidir. Daha sonra tedavi süreci başlamaktadır. Bu sebeple dudak şişmesinin tedavisi ve geçme süresi de nedenine göre değişmektedir. Bir enfeksiyondan kaynaklanıyor ise kullanılan ilaçlara göre yaklaşık 1 hafta sürebilmektedir.