Her gün iki-üç fincan çay içmek ölüm riskini düşürüyor
Her gün çay içen kişilerinin ölüm riskinin içmeyenlere göre yüzde 9 ila 13 daha düşük olduğu ortaya kondu. Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) Ulusal Sağlık Enstitüleri araştırmacıları, çayın sütlü, şekerli veya soğuk içilmesinin araştırmanın sonucunu değiştirmediğinin altını çizdi.
ABD’li bilim insanları, 2006-2010 tarihleri arasında 500 bin kişiyi takip ederek yaptıkları çalışmada, her gün çay içen kişilerinin ölüm riskinin içmeyenlere göre yüzde 9 ila 13 daha düşük olduğu ortaya koydu. Araştırma sonuçları Akademik tıp dergisi Annals of Internal Medicine dergisinde yayınlandı.
Guardian'da yer verilen araştırmaya göre, İngiltere’de genetik yatkınlığın ve hastalığın gelişimine çevresel maruziyetin katkılarını araştıran UK Biobank’tan toplanan veriler kullanıldı.
ŞEKERLİ, SÜTLÜ VEYA SOĞUK OLMASI SONUÇLARI DEĞİŞTİRMİYOR
Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) Ulusal Sağlık Enstitüleri araştırmacıları, çayın sütlü, şekerli veya soğuk içilmesinin araştırmanın sonucunu değiştirmediğinin altını çizdi.
Madrid Otonom Üniversitesi’nde Koruyucu Tıp ve Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Fernando Rodriguez Artalejo, araştırmayı “alanda önemli bir ilerleme” olarak nitelendirdi. Artalejo, araştırma hakkında verdiği demeçte kardiyovasküler hastalık ölüm oranlarına değindi.
Bu makale düzenli siyah çay tüketiminin, orta yaşlı, çoğunlukla beyaz yetişkinlerde kardiyovasküler hastalık ölümlerinde 10 yıllık bir sürede mütevazı bir azalma ile ilişkili olduğunu gösteriyor.
Prof. Dr. Artalejo ölüm riskini düşüren etkenin çay olduğunun henüz kesin olarak belirlenmediğinin ve araştırmada daha incelenecek birçok faktör olduğunun altını çizdi.
- Üşümenizin nedeni D vitamini eksikliği olabilir
- Gözünüzün önünde aniden şimşek çakıyorsa dikkat! Sinsice ilerleyip körlüğe neden olabiliyor, eğer böyle gözüküyorsa soluğu hastanede alın!
- Tedavi edilmeyen anal fissür hastalığına dikkat!
- Rahim ağzı kanserinin belirtileri nelerdir?
- Bel, boyun ve sırt ağrısıyla ortaya çıkıyor! Erken teşhis edilmezse kemik yapısını bozuyor