Beden SağlığıStres ve duruş bozukluğu boyun ağrısına neden oluyor

Stres ve duruş bozukluğu boyun ağrısına neden oluyor

Paylaş
Stres ve duruş bozukluğu boyun ağrısına neden oluyor

Günlük yaşamdaki stres ve duruş bozuklukları boyun ağrılarına, boyun spazmlarına ve boyun omurga düzleşmelerine yol açabiliyor

Kas tutulması ve spazmları şeklinde kendini gösteren boyun ağrılarının doktora başvuru nedenleri arasında ilk sırada yer aldığını vurgulayan Denizli Devlet Hastanesi Fizik Tedavi Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Özcan Alaca, "Boyun ağrıları ani olarak başlayabilir. Ancak aniden tek başına şiddetli bir yakınma olarak başlamayıp günlük yaşantının stres ve gerilimi ile zaman içinde artarak da belirginleşebilir. Sonuçta omurganın belli bir kısmında dejenerasyon başlar ve bu dejenerasyon omurganın etrafındaki kaslarda, bağlarda ve eklemler de gerilme oluşturarak boyun ağrısının kaynağı olur" dedi.

Akut olarak başlayan boyun ağrılarının kasların kasılması ve boyun düzleşmesiyle hareketlerin kısıtlanmasına yol açarak en basit işlerin bile yapılmasını işkence haline getirebileceğini belirten Uzmar Dr. Alaca, "Ağrı keskin bıçak saplanır tarzda ve hareketle belirginleşen bir ağrıdır. Bu boyunda sınırlı kalmayıp sırt, kollar hatta baş bölgesine yayılabilir." diye konuştu.

Stres ve duruş bozukluğu boyun ağrısına neden oluyor

GEÇMEYEN AĞRIYA DİKKAT!

Uzman Dr. Alaca, boyun kaslarındaki spazma bağlı tutulmalar ve boyun omurga düzleşmesi sorunlarının çoğu zaman omurgadaki bir hastalıktan kaynaklanmadığını belirterek günlük yaşamdaki stres ve duruş bozukluklarının da buna sebep olabildiğini söyledi. Alaca, "Günlük yaşamdaki kaygılar, stres, gerginlikler, kötü duruş, bilgisayar, telefon, araba kullanırken, kitap okurken, televizyon seyrederken yaşanan duruş bozuklukları sonrasında boyun tutulmaları ve boyun omurlarında düzleşme sorunları meydana gelebilmektedir. Eğer 2-3 günün üzerinde devam eden boyun ağrısı varsa bir hekime başvurulması gerekir." dedi.

BOYUN AĞRISI NASIL TEDAVİ EDİLİR?

Boyun kaslarındaki spazma bağlı tutulmalar ve boyun omurga düzleşmesi sorunlarının tedavisinde öncelikle duruş ve oturma pozisyonuna, istirahattayken ve uyurken kullanılan yastık seçimine dikkat edilmesi gerektiğini ifade eden Alaca, ağrının şiddetine göre hekim tarafından verilen ilaç tedavisinin kullanılmasının ve mevcut şikayetlere göre verilecek boyun egzersizlerini yapmaya özen gösterilmesinin altını çizdi. Alaca, boyun kaslarında gergin noktalara kuru iğneleme, lokal anestezi kullanarak yapılan tetik nokta enjeksiyon uygulamaları ve fizik tedavi yöntemleriyle de boyun ağrılarının tedavi edilebildiğini belirtti.

Haberin Devamı