SağlıkTehlike büyüyor: Türkiye'de 23 bin aile çocuğuna aşı yaptırmadı

Tehlike büyüyor: Türkiye'de 23 bin aile çocuğuna aşı yaptırmadı

Paylaş
Tehlike büyüyor: Türkiye'de 23 bin aile çocuğuna aşı yaptırmadı

Türkiye'de son dönemde aşı karşıtlığında artış gözlendiğini belirten Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) Başkanı Prof. Dr. Alpay Azap, "2016'da çocuklarına aşı yaptırmayan 11 bin aileyken, 2017 yılında bu rakam 23 bine çıktı. Çocukların önemli kısmını aşılamazsak salgınlar tekrar çıkar" dedi

Antalya’da yapılan KLİMİK Kongresinde konuşan Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) Başkanı Prof.Dr. Alpay Azap, son zamanlarda aşı karşıtlığının arttığını söyledi.

Aşı yaptırmamanın tüm dünyada önemli bir sorun haline geldiğini söyleyen ve Türkiye'de çocuklarına aşı yaptırmayan aile sayısının arttığına vurgu yapan Prof.Dr. Alpay Azap, "2016'da çocuklarına aşı yaptırmayan 11 bin aileyken 2017 yılında bu rakam 23 bine çıktı. Bu önemli bir sorundur. Toplumdaki çocukların önemli bir kısmını aşılamazsak salgınlar tekrar çıkar" dedi.

'AŞI KARŞITLIĞI ÇOK TEHLİKELİ'

Boğmaca ve kızamık başta olmak üzere birçok hastalığın aşılar sayesinde unutulduğunu hatırlatan Prof. Dr. Azap, aşılar yaptırılmadığında bu hastalıkların yeniden ortaya çıkacağını ve bunun 10 binlerce insanı etkileyeceğine dikkati çekti. Dünyada aşı oranlarının düştüğü ülkelerde bulaşıcı hastalıkların arttığına dikkati çeken Azap, "Rakam çok endişe verici. Bununla ilgili düzenlemeler devam ediyor. Aşılar, insanoğlunun geliştirdiği önemli buluşlardandır, hayat kurtarıcıdır. Her sene dünyada 2- 3 milyon insan aşılar sayesinde ölümden kurtulmuş ve korunmuş oluyor. Bu aşılama oranlarını artırdığımızda bu sayının 5 milyona çıkmasını bekliyoruz. Sadece kızamık aşısı son 15 yılda 20 milyon çocuğun hayatını kurtardı. Aşı karşıtlığı çok tehlikelidir" diye konuştu.

Haberin Devamı