SağlıkVarisin tedavisi doğada

Varisin tedavisi doğada

Paylaş
Varisin tedavisi doğada

Kan dolaşımında meydana gelen sorunlar nedeniyle bacaklarda oluşan varisin tedavisinde bitkisel karışımlar etkili oluyor

Almanya'nın 80 milyon nüfusu olup bunun 10 milyonunda varis poblemi vardır. Bunlardan 6 milyonu ise tedavi olmak zorundadır. Hatta bunlardan 1 milyonunun durumu çok ağır olup baldır ülserine yakalanmışlardır. Varis kadınlarda erkeklere göre daha çok görülür. Varis venlerin (toplar damarların) açılması, yani genişlemesi, uzaması ve sarkması ile ortaya çıkan bir durumdur ve genelikle baldır ve bacaklarda görülür.

Varis nasıl oluşur?

Toplar damarlar kanı kalbe taşırken, yerçekimi kuvvetine karşı koyabilmeleri gerekir. Bu da kalbin kanı sürekli pompalaması nedeniyle boşalan karıncığa kan dolar. Bir diğer faktörse baldır ve bacak kasları kanın yukarı pompalanmasında yardımcı olur. Venlerin genişlemesi nedeniyle sibop şeklindeki kapakcıklar artık tam olarak kapanmaz ve kanın geri akışı da önlenemez. Böylece venler üzerinde büyük basınç oluşur ve bu zamanla venin açılmasına (genişlemesi) neden olur ve böylece varis ortaya çıkar.

Haberin Devamı

VARİS RAHATSIZLIĞINA KARŞI BİTKİSEL KARIŞIMLAR İÇİN TIKLAYIN.

Varisin primer (birinci) ve sekondor (ikici) varis olmak üzere ikiye ayrılır. Tıp uzmanları varisin % 90 oranında primer varis ve % 10'u sekondor varisden oluşur. Primer varisin sebepleri kısmen bilinemekte ve acıklanmakta ve bazı faktörlerden bahsedilmektedir. Sekondori varise ise ventrombüsün (toplar damarda oluşan pıhtılaşan) sebep olduğu bilinmektedir.

Primer varis oluşmasındaki etkenler:


1-) Hormon: Kadınlık hormonlarından östrojen nedeniyle toplar damarlar (venler) gevşer ve variz ortaya çıkar.Bu nedenle kadınlarda variz erkeklere göre daha çok görülür. Hamilelik döneminde kadınlardaki östrojen hormonu artığından hamilelerde variz daha çok görülür. Doğumdan sonra ötrojen oranı tekrar normal seviyeye düştüğünden varizlerde hamilelikten sonra genellikle geçer.
2-) Hareketsizlik: Oturarak veya ayakta çalışmak zorunda olanların kasları gevşer ve buda varize sebep olur. Oturarak çalışanların dizboynundada variz oluşur.
3-) İrsi nedenlerle aradolu gevşek olduğundan variz görülür.
4-) Alkol kasların gevşemesine neden olur ve bu nedenle variz ortaya çıkar.
5-) Kadınların ilaç almaları, özeliklede doğum konturol hapı varize sebep olur.
6-) Ayrıca şişmanlık, yaşlılık ve sigara damar sertliğine sebep olur ve buda damarların elastikliğini kaybeder ve varize neden olur.

Varis belirtileri (semptom):


1-) Bacaklarda ağırlık, yorgunluk ve gerginlik hissi
2-) Ayaklarda gerginlik, basınç veya sıcaklık hissi
3-) Ayak bileği çevresinde şişmesi, venin çevre dokulara sıvı sızdırdığının işaretidir.
4-) Variz olan yerin çevresindeki deride kaşınma, ve renk değiştirme görülür.
5-) Bacak ve baldırda daha küçük venlerde görülen varize varix denir

Varisten korunmak için ne yapılmalıdır?

1-) Sıcak duş veya banyodan sonra mutlaka soğuk su ile çok kısa bir duş alınmalı, şayet bunu yapamıyorsa belden aşağısını veya en azından baldırlar ve ayaklar soğuk su ile yıkamalıdır. Böylece sıcak su ile gevşeyen kaslarda kan yoğunlaşır, bu da beyin ve kalpte kanın azalması demektir, neticede beyin kanaması veya kalp krizine sebep olabilir.
2-) Spor yapmak, böylece kaslar hareketlilik ve dinamizim kazanır.
3-) Akşamları bacakları yukarı komalı
4-) Şişmanların zayıflaması
5-) Alkolden uzak durulmalı
6-) Ayakta veya oturarak çalışanların arada bir ayak parmakları üzerine basarak ayaklarını salamalılar.

Varis nasıl tedavi edilir ?

Günümüzde varise karşı atkestanesi, ölmezdiken, karabuğday ve sarı yoncadan damlalar ve merhemler yapılmıştır. Varise karşı ZYE, ölmezdiken, atkestanesi, sarı yonca, karabuğday, preparatları, Gökçek Tonik ve Gökçek iksirini kulanılır. İlerlemiş olan rahatsızlıklara karşı ise Gökçek İksiri uygundur. Tabii doğru beslenmekte çok önmelidir.

Haberin Devamı