SporTürkiye 1 - 2 Çek Cumhuriyeti

Türkiye 1 - 2 Çek Cumhuriyeti

Paylaş
Türkiye 1 - 2 Çek Cumhuriyeti

Ay Yıldızlılar, dün gece Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Çek Cumhuriyeti ile karşı karşıya geldi. Maç, 2-1 Çek Cumhuriyeti'nin üstünlüğüyle sonuçlandı.

Türkiye Euro 2016 elemeleri grup maçı kapsamında dün gece Şükrü Saracoğlu Stadı'nda, Çek Cumhuriyeti ile karşı karşıya geldi. Maçın ilk 10 dakikasında Umut Bulut'la golü bulan millilerimiz 7 dakika sonra Çek Cumhuriyeti'nin golüne engel olamadı. Maçın ilk yarısı 1-1 sona ererken Çekler ikinci yarıda attıkları golle maçı 2-1 kazandı.

Haberin Devamı
startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer22068","22068","201410","22068-195263.jpg","1", "0","Türkiye Çek Cumhuriyeti maçı golleri");

YİNE PUAN ALAMADIK

Türkiye böylece gruptaki ikinci maçından da puansız ayrılırken Çek Cumhuriyeti 6 puana ulaştı.

A Grubu'ndaki diğer maçlarda Hollanda, Kazakistan'ı 3-1 yenerken İzlanda da deplasmanda Letonya'yı 3-0 mağlup etti.

Milli Takım, gruptaki üçüncü maçında 13 Ekim Pazartesi günü Letonya ile karşılaşacak.

İşte dakik dakika karşılaşmadan notlar.

MAÇ BİTTİ

Türkiye 1 - 2 Çek Cumhuriyeti

90' Maçın sonuna 4 dakika ilave edildi.

85' Orta alanda rakibi Darida'ya faul yapan Oğuzhan Özyakup sarı kart gördü.

84' Çek Cumhuriyeti'nde David Lafata'nın yerine Matej Vydra oyunda.

82' Caner Erkin'in ceza alanı dışından kaleye şutunda Cech topu son anda kornere gönderdi.

79' Milli Takımımızda Selçuk İnan'ın yerine Oğuzhan Özyakup oyunda.

72' Sağ kanattan gelişen atağımızda Gökhan, rakibini geçip ceza alanına orta yapmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

69' Ay Yıldızlı ekibimizde ise Gökhan Töre'nin yerine Olcan Adın oyunda.

67' Bu kez sol kanattan gelişen atağımızda Caner'in ceza alanına ortasında herkesi aşan top doğrudan dışarıya gitti.

66' Milli Takımımızda Olcay Şahan'ın yerine Muhammet Demir oyunda.

62' Bir başka gelişen atağımızda Selçuk'un uzak mesafeden kaleye şutunda top Cech'te kaldı.

60' Sağ kanattan gelişen atağımızda Gökhan'ın ceza alanına çevirmek istedi ama savunmaya çarpan top taca gitti.

58' Sağ kanattan gelişen Çek Cumhuriyeti atağında Kaderabek topu ceza alanına kadar getirip müsait durumdaki Dockal'a verdi ve Dockal'ın düzgün vuruşunda top ağlarla buluştu. Borek Dockal 1 - 2

55' Kullanılan serbest vuruş sonrası Limbersky'nin ceza alanı dışından şutunda top Tolga'da kaldı.

52' Etkili gelişlen atağımızda Ozan, sağ çaprazdan ceza alanına girip uygun açı aradı ama o açıyı bulamayınca top en son Ozan'dan dışarıya gitti.

49' Bu kez gelişen Çek Cumhuriyeti atağında Darida'nın ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı.

46' Mücadelenin ikinci yarısı Çek Cumhuriyeti Milli Takımının vuruşuyla başladı...

43' Kullandığımız serbest vuruşta Caner'in doğrudan kaleye gönderdiği topta direğe çarpan top dışarıya gitti. İşte o an...

Türkiye 1 - 2 Çek Cumhuriyeti

39' Etkili ataklarımız devam ediyor. Sol kanattan ceza alanı içine yapılan ortada bir karambol oluştu ama savunma topa müdahale etti. Atağımızın devamında Gökhan'ın ortasında herkesi aşan top oyun alanının dışına gitti.

37' Bir başka etkili atağımızda Arda, sağ çaprazdan ceza alanına girdi. Arda, rakibi Vacha'nın müdahalesiyle yerde kaldı ama İsveçli hakem net penaltımızı vermedi.

35' Gole yine çok yaklaştık. Ceza alanının hemen içinde hafif sağ çaprazda topla buluşan Arda'nın sağ üst köşeye şutunda top az farkla dışarıya gitt

34' Aynı kanattan kullandığımız köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada karambol oluştu ve ardından savunma topu uzaklaştırdı.

31' Sol kanattan gelişen atağımızda Caner'in ceza alanına sert ve etkili ortasında ceza alanı içinde seken topu savunma topu uzaklaştırdı.

29' Gökhan Töre ceza sahası önünde topu alıp rakibini geçti. Sol ayağıtla yerden sert vurdu ancak top çok az farkla auta çıktı..

Türkiye 1 - 2 Çek Cumhuriyeti

19' Umut orta alanda ceza sahasına sokuldu, yanındaki Gökhan Töre'ye bıraktı. Gökhan Töre ayağının dışıyla etkisiz bir vuruş yaptı. Top auta çıktı.

Gol sonrası Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'in tepkisi kameralara böyle yansıdı...

Türkiye 1 - 2 Çek Cumhuriyeti

15' Çek Cumhuriyeti kornerden kullandığı topu Sivok'un kafa vuruşuyla gole çevirdi. İşte o an...

Türkiye 1 - 2 Çek Cumhuriyeti

8' GOL Yine sol kanattan gelişen atağımızda Caner'in ceza alanındaki Umut'a harika ortasında Umut'un mükemmel kafa vuruşunda top ağlarla buluştu.

İşte Umut Bulut'un Çek Cumhuriyeti filelerini avalandırdığı o an

Türkiye 1 - 2 Çek Cumhuriyeti

3' A Milli takımımız ilk dakikalarda sol kanattan Çek kalesine yükleniyor...

1' VE MAÇ BAŞLADI...

Top ve kale seçimi yapıldı, maç birazdan başlıyor.

A Milli Futbol Takımı’nın 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu’nda bu akşam Çek Cumhuriyeti ile karşı karşıya geliyor. Saat 21.45'te başlayacak ve Show TV'den canlı olarak yayınlanacak maçı İsveçli hakem Jonas Eriksson yönetecek.

Türkiye için hayati önemdeki maç öncesi Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim ve gazeteciler arasında sert tartışma yaşanmıştı. Terim'in son basın toplantısında Gökhan Töre ile ilgili yorumlar sonrası gazetecilere 'Siz hasta mısınız ya?' diye çıkışmış ve Gökhan Töre'nin kampta odasında hüngür hüngür ağladığını söylemişti.

İLK 11 BELLİ OLDU, TÖRE İLK 11'DE

İşte Türkiye'nin ilk 11'i: Tolga, Gökhan Gönül, Semih, Mehmet Topal, Caner, Ozan Tufan, Selçuk, Gökhan Töre, Arda, Olcay, Umut

ÇEK CUMHURİYETİ İLE SON 7 MAÇ

Çek Cumhuriyeti ile oynadığımız 7 maçta 4 yenilgi, 2 galibiyet ve 1 beraberlikle ayrıldık. 8 gol atmamıza karşılık kalemizde 18 gol gördük. TERİM'İN MAÇ İSTATİSTİĞİ Fatih Terim yönetimindeki milli takımımız oynadığı 104 maçta 52 galibiyet alırken, 26 maç beraberlikle 26 maç da mağlubiyetle sonuçlandı.

FORVET SIKINTISI ve SAKATLIKLAR

Milli Takım'ın sahada en büyük eksikliği forvet hattında. Burak Yılmaz ve Mustafa Pekdemek'in sakatlığı Fatih Terim'in bu noktadaki hamlelerini zorlaştırıyor. Çek Cumhuriyeti ve Letonya maçı için açıklanan aday kadrodaki oyuncular; Ömer Toprak, Hakan Çalhanoğlu, Volkan Demirel, Burak Yılmaz, Mustafa Pektemek ile Kaan Ayhan sakatlıkları nedeniyle kadrodan çıkartılmıştı. Bu futbolcuların yerine Fehmi Mert Günok, Adem Büyük, Muhammet Demir ve Hamit Altıntop aday kadroya davet edildi.

FATİH TERİM'İN SON BASIN TOPLANTISINDA YAPTIĞI DİKKAT ÇEKİCİ O AÇIKLAMALAR:

"GÖKHAN TÖRE'NİN MİNUMUM ÜÇER DEFA, AÇIP DA ÖZÜR DİLEDİ"

Burak ve Mehmet Topal sakatlıklarına değinen Terim, "MR'larıyla, doktorlarımız uğraşırken; gelen mesajların kimler tarafından geldiğini gerekirse açıklayacağım. Sordukları soru şudur, "Galatasaray, Fenerbahçe maçında oynayacaklar mı? Biz bu zihniyetlerle uğraşıyoruz. Öncelik Çek Cumhuriyeti maçında. Futbolcuların annelerini babalarını konuşturuyorsunuz. Burada 12 tane sakat var. Kritik bir maç var. Eksiğimiz tonla, ağzımızı açmıyoruz. Bir eksik de siz veriyorsunuz. Eline ahlaksızlık fırsatı geçmemiş insanların ahlaklıyım deme hakkı yokdur. O yüzden, böyle bir durumdayken, nasıl davrandığınızla ilgilidir. Gidip sorabilirsiniz. Gökhan Töre'nin minumum üçer defa, açıp da özür dilediğini de öğrenebilirsiniz. Affetmemiş olabilirler. Benim nasıl davrandığım belli" diye devam etti.

"FORMAYI HAKETMEYENLERE VERMEYECEĞİM"

"Bu formayı haketmeyenlere bu formayı hiçbir zaman vermeyeceğim" ifadelerini kullanan Fatih Terim, "Sağlık kurulundaki doktorlara oyunculara alet olmadıkları için de teşekkür ediyorum. Kamplardaki, antrenmanlardaki ve soyunma odalarındaki hadiselerde eğer çıkıp oyuncuları göndermeye kalkarsak bu ülkede oyuncu kalmaz. Onlar da hata yapacak. Benim tavrım insanı kazanmaktır. İster babalar ayağa kalksın, ister anneler röportaja gitsin bu böyle. 8 sene önce şampiyona devam ederken, bize reva gördüğünüz şeye bakın. Bize verilen mesaj şu. Kampta bunlar oldu; ama biz bir şey yapmadık. Kampımızda olsa müdahele etmez miyiz? Ederiz. Ki diyerek basına tepkisini sürdürdü.