Pratik BilgilerFayda zıt anlamlısı nedir? Fayda kelimesinin karşıt anlamlıları nelerdir?

Fayda zıt anlamlısı nedir? Fayda kelimesinin karşıt anlamlıları nelerdir?

Paylaş
Fayda zıt anlamlısı nedir? Fayda kelimesinin karşıt anlamlıları nelerdir?

Herhangi bir duruma karşı yararlı olan unsurlar fayda kelimesi üzerinden ifade edilir. Fayda kelimesi için ise kullanabilecek zırt sözcük zarar kelimesidir. Fayda zıt anlamlısı nedir? Fayda kelimesinin karşıt anlamlıları nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Herhangi bir durum ya da olay karşısında yararlı bir unsurun ortaya çıkması fayda kelimesi eşliğinde değerlendirilir. Bu durum canlı ya da cansız tüm varlıkları için geçerli olarak ortak şekilde kullanılır. Bunun tam tersi anlamı ise zarar kelimesi doğrusunda ifade edilmektedir. O yüzden fayda ve zarar kelimeleri net olarak birbiriyle zıt anlamlı sözcüklerdir.

FAYDA ZIT ANLAMLISI NEDİR?

Haberin Devamı

Fayda kelimesinin zıt anlamda olarak kullanılacak sözcükler içerisinde zarar sözcüğü gelmektedir. Aynı şekilde canlı ya da cansız varlıklar konusunda yararı olmayan, negatif bir sonuç ortaya çıkaran unsurdur. Maddi ya da manevi olarak taşıdığı anlam eşliğinde birçok yapıda kullanılabildiğini ifade etmek gerekir. Bu bağlamda faydalı olarak kullanabilen kelime aynı zamanda zıt anlamlı şekilde zararlı sözcüğü üzerinden de türemiş olarak ele alınır.

FAYDA KELİMESİNİN KARŞIT ANLAMLILARI NELERDİR?

Fayda kelimesine karşılık olarak zıt anlamlı şekilde zarar kelimesi kullanılabilir. Bir durum ve olaya karşı negatif bir yapı ortaya çıkaran, aynı zamanda faydasız ve yararsız şeklinde ifade edilebilir. Net olarak her iki kelime de birbirine karşı zıt anlamlı biçimde günlük yaşamda çok fazla ele alınır. Ayrıca mecazi anlamı doğrultusunda da yine yaygın olarak kullanılan bir kelimedir.

‘’Bu yiyecekler sana zarar verebilir.’’

‘’Bu yatırımda onun zarar edeceğine eminim.’’

‘’Eğer bunu yaparsan sen zararlı çıkarsın şimdiden söyleyeyim.’’

Görüldüğü gibi gerçek veya mecazi anlamı doğrultusunda, cümle içerisinde taşıdığı anlam eşliğinde zarar kelimesi kullanılabilir. Aynı zamanda türemiş olarak zararlı sözcüğü kapsamında ele alınabilir.

Haberin Devamı