Start-Up nedir, nasıl kurulur? Hangi şirketlere Start-Up denir?
Geçmişte yaşanmış olan sorunların büyük çoğunluğu çözüme kavuşmuştur. Fakat bu durum gelecekte çıkacak sorunların önüne geçmez. Eğer iş dünyasında gelecekte oluşabilecek bir sorunla ilgili çalışmalar yaparsanız şirketiniz büyük gelişim gösterebilir. Start up nedir, nasıl kurulur? İşte, merak edilen tüm detaylar.
Start up şirketler bir problemin çözümü ile ilgili çalışmalar yapan şirketlerdir. Bu şirketlerin büyümesi için bir problem ile ilgili çözüm üretmeleri gerekir.
Start-up Nedir?
Start-up sorunlara çözüm üretebilmek için bütün teknolojik imkanları kullanan ve ar-ge çalışmaları ile fikir geliştiren bir girişimdir. Türkçe olarak karşılığına yeni girişim ya da girişim demek mümkündür. Fakat bu karşılıklar genelde girişimciliğin karışmasına neden olduğundan start-up olarak İngilizce şekilde kullanımına devam edilir.
Tüm dünya tarafından benimsenmiştir ve evrensel bir tanım haline gelmiştir. Kelimenin direkt çevirisine göre başlamak anlamına geldiğinden evrensel olarak da sıfırdan başlamak, gelişmek ve büyümek anlamı tanım olarak kullanılır.
Sıfırdan başlamak şirketler için sermaye değil hizmet anlamında olur. Bir şirket olarak bir hizmete sıfırdan başlıyorsa ve gelişim gösteriyorsa o şirket için start-up şirket tanımlaması yapılabilir. Daha önce çözülmemiş olan bir soruna çözüm üretmek için gelişim gösteren şirketler start-up şirketler olarak görülür.
Nasıl Kurulur?
Start-up şirketlerinin genelde teknoloji şirketleri olduğu düşünülür fakat bu düşünce yanlıştır. Çünkü her alanda start-up şirket kurmak mümkündür. Şirketler gelişim aşamalarında teknolojiden faydalandıkları için bu gibi yanlış düşünceler ortaya çıkar.
Günümüzde teknoloji kullanmadan herhangi bir sorunu çözmek neredeyse imkansız hale gelmiştir. Dolayısıyla şirketler de teknolojiden faydalanarak sorun çözmeye çalışırlar. Start-up şirket kurmak için adım adım ilerlemek gerekir. Bu şirketler hızlı gelişime açık olduklarından ilerleyecekleri yolu öncesinde belirlemiş olmaları önemlidir.
Eğer kalıcı çözümler üreten bir şirket olursanız daha hızlı büyümeniz mümkün olur. Gelecekte ortaya çıkacak olan bir sorunu günümüzde ön görmek ve bu alanda çalışmak büyümeyi sağlar. İş planının olması şirketlerin büyümesi için en önemli şeylerden biridir. Şirketin yapısı, kuruluş amacı, rakip analizi, ekip yönetimi, pazarlama stratejisi, genel operasyon ve riskler öncesinde belirlenmelidir.
Hangi Şirketlere Start-up Denir?
Start-up şirketler hızlı büyümek için uygun olan teknolojiyi sunan şirketlere denir. Sunduğu hizmeti ve teknolojiyi öncelikle kullanıcıya sunar daha sonra da tüm ihtiyaçlara yanıt verir. Sürekliliğe sahip şirketlerdir ve gelişmeye, geliştirmeye açıklardır. Tüketicilerin sorunlarını çözmek amacı ile ürün geliştiren ya da hizmet veren şirketlere start-up şirket adı verilir.