YemekAkıtma tarifi: Akıtma nasıl yapılır?

Akıtma tarifi: Akıtma nasıl yapılır?

Paylaş
Akıtma tarifi: Akıtma nasıl yapılır?

Hafta sonu kahvaltıları genellikle özenerek hazırlanan kahvaltılar olur. Bu sebeple farklı lezzet arayışına giriyorsanız akıtma tarifi tam size göre olacaktır. Her yörenin damak tadına uygun fakat farklı isimlerle bilinen akıtma tarifi kahvaltımıza lezzet katıyor. Bu hafta sonu kahvaltı hazırlarken akıtma tarifi arıyor yada akıtma nasıl yapılır merak ediyorsanız "akıtma tarifi, akıtma nasıl yapılır" haberimize bir göz atın.

Evdeki malzemelerle kolayca yapabileceğiniz besleyici bir tarif arıyorsanız akıtma tarifi tam size göre olacaktır. Eğer sevdiklerinize hazırlamak için akıtma tarifi arıyor yada akıtma nasıl yapılır merak ediyorsanız "akıtma tarifi, akıtma nasıl yapılır" haberimize bir göz atın.

Haberin Devamı

Akıtma tarifi

Akıtma malzemeleri

  • 2 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un
  • 1 tutam tuz

Akıtma yapılışı

Bir kasede yumurta, sıvı yağ ve sütü iyice çırpın. Ardından un ve tuzu da ekleyip çırpmaya devam edin. Akışkan bir hamur elde edilmesi gerekir. Tavayı kızdırın. Hamurdan bir kepçe alıp tavaya yayın. İki tarafını da güzelce pişirin. Sıcak olarak servis edin.