YemekBabata kek nasıl yapılır? Babata kek tarifi, yapılışı, malzemeler

Babata kek nasıl yapılır? Babata kek tarifi, yapılışı, malzemeler

Paylaş
Babata kek nasıl yapılır? Babata kek tarifi, yapılışı, malzemeler

Antalya'nın meşhur lezzetlerinden birisi olan babata kek tarifi, normal kekten biraz farklı malzemeler ile yapılan enfes bir lezzet. Peki, babata kek nasıl yapılır? Çay ve kahve keyiflerine keyif katacak ve küçükten büyüğe herkesin severek yiyeceği babata kek tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Hem farklı hem de basit bir şeyler hazırlamak istiyorsanız babata kek tarifi tam size göre bir lezzet. Peki, babata kek nasıl yapılır? Antalya'nın meşhur babata kek tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

BABATA KEK TARİFİ

Babata kek malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker (200ml)
  • 1 su bardağı süt (200 ml)
  • 1 su bardağı tahin (200 ml)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
  • 1 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı mısır unu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 çay kaşığı tarçın

BABATA KEK YAPILIŞI

  • Kek çırpma kabına 3 yumurta ve 1 su bardağı şekeri ekleyip 5 dakika köpük köpük olana kadar çırpın.
  • Sırasıyla süt, tahin, sıvı yağ ekleyip tekrar çırpın.
  • Daha sonra elenmiş un, mısır unu ve kabartma tozunu da ekleyip karıştırın.
  • Yağlanmış susama bulanmış kek kalıbına harcı boşaltın.
  • 180°lik fırında alt üst ayarda yaklaşık 50 dakika pişirmeye bırakın.
  • Keki fırından almadan önce kürdan testi yapın.
  • Pişen keki 15-20 dakika dinlendirdikten sonra kalıptan çıkarın.