YemekBallı çak çak tatlısı nasıl yapılır? Ballı çak çak tatlısı tarifi, yapılışı, malzemeler

Ballı çak çak tatlısı nasıl yapılır? Ballı çak çak tatlısı tarifi, yapılışı, malzemeler

Paylaş
Ballı çak çak tatlısı nasıl yapılır? Ballı çak çak tatlısı tarifi, yapılışı, malzemeler

ATV ekranlarının yeni dizisi Ben Bu Cihana Sığmazam'da Cezayir Türk karakterinin en sevdiği tatlı olan ballı çak çak tatlısı tarifi, izleyicler tarafından merak edilen bir lezzet. Peki, ballı çak çak tatlısı nasıl yapılır? Tatar tatlısı olarak bilinen ballı çak çak tatlısı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler, püf noktası...

Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden ballı çak çak tatlısı tarifi, birçok kişinin severek yediği bir tatlı. Peki, ballı çak çak tatlısı nasıl yapılır? İşte, ballı çak çak tatlısı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler, püf noktası...

Haberin Devamı

BALLI ÇAK ÇAK TATLISI TARİFİ

Ballı çak çak tatlısı malzemeler

  • Dört su bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı nişasta
  • Bir su bardağı toz şeker
  • İki su bardağı bal
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Bir paket kabartma tozu
  • İki yüz elli gram un
  • Üç adet yumurta

BALLI ÇAK ÇAK TATLISI YAPILIŞI

  • Yumurtaları bir kasenin içerisine alıp çırpın.
  • Yumurtaları çırptıktan sonra kasenin içerisine un, tuz ve kabartma tozunu ilave edin.
  • Karışım kıvam alana kadar karıştırın.
  • Elde ettiğiniz hamuru eşit parçalara bölün. Her bir parçayı açıp ortadan ikiye bölün.
  • Hamurları üst üste koyun. Şerit şeklinde kesin.
  • Hamurları nişastaya bulayın. Bu işlem, hamurların birbirlerine yapışmaması için önemli.
  • Yağı kızdırın. Hamurları kızmış yağın içerisine atın.
  • Hamurlar altın rengini aldığında hamurları yağın içerisinden alın.
  • Bir tavanın içerisinde şeker ve balı karıştırıp şerbet elde edin.
  • Kızarmış hamurların üstüne şerbeti döküp hamurları dinlenmeye bırakın.
  • Ardından servis edebilirsiniz.