YemekLimonlu haşhaşlı muhallebili revani tarifi, yapılışı, malzemeler! Limonlu haşhaşlı muhallebili revani nasıl yapılır?
Limonlu haşhaşlı muhallebili revani tarifi, yapılışı, malzemeler! Limonlu haşhaşlı muhallebili revani nasıl yapılır?
Çay ve kahve keyfinize keyif katacak limonlu haşhaşlı muhallebili revani tarifi, evde yapılması kolay hem şerbetli hem de sütlü tatlılardan birisi. Peki, limonlu haşhaşlı muhallebili revani nasıl yapılır? Küçükten büyüğe herkesin severek yiyeceği limonlu haşhaşlı muhallebili revani tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
21 Eylül 2022 , Çarşamba 15:39
Farklı ve lezzetli tatlılar denemek istiyorsanız limonlu haşhaşlı muhallebili revani tarifi iyi bir alternatif. Peki, limonlu haşhaşlı muhallebili revani nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız limonlu haşhaşlı muhallebili revani tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
Haberin Devamı
LİMONLU HAŞHAŞLI MUHALLEBİLİ REVANİ TARİFİ
Limonlu haşhaşlı muhallebili revani malzemeler
Keki için;
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı mavi haşhaş tohumu
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 adet limon kabuğu rendesi
Şerbeti için;
- 2 su bardağı su (400 ml)
- 1 su bardağı şeker
- 2-3 damla limon suyu
Limonlu muhallebisi için;
- 2,5 su bardağı süt (500 ml)
- 2 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 tepeleme yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı şeker
- Yarım çay kaşığı zerdeçal
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 1 adet limon suyu
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
LİMONLU HAŞHAŞLI MUHALLEBİLİ REVANİ YAPILIŞI
- Limonlu haşhaşlı muhallebili revaninin şerbeti için uygun bir tencereye şeker ve suyu alarak karıştırın.
- Ardından ocağa alın ve kaynamaya bırakın.
- 10 dakika kadar kaynayan şerbetin içerisine limon suyu ekleyin ve 3-4 dakika daha kaynatarak ocaktan alın.
- Hızlı soğuması için ayrı bir kaba aktarın, soğumaya bırakın.
- Keki için karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpın.
- Sıvı yağ ve yoğurdu ekleyerek tekrar mikser ile harcı çırpın.
- İrmik, un, mavi haşhaş, kabartma tozu, vanilya ve limon kabuğu rendesini de ekleyerek tüm malzemeler güzelce karışana kadar mikserle son kez çırpın.
- Tart kalıbının her yerini güzelce yağlayın.
- Hazırlanan kek harcını kalıba boşaltın.
- Dilerseniz muhallebili revaniyi tart kalıbı yerine borcamda da pişirebilirsiniz.
- Önceden 170°C ısınmış fırında yaklaşık 20 dakika keki pişmeye bırakın.
- Pişen keki fırından alın ve ilk sıcaklığının çıkması için bekletin.
- İlk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine geniş bir tabak kapatalım ve kalıbı ters çevirerek keki çıkarın.
- Soğuyan şerbeti kekin üzerinde gezdirin ve şerbeti çekmesi için bir kenarda bekletin.
- Üzerinin limonlu muhallebisi için tencereye süt, un, toz şeker, nişasta, limonun suyu, limon kabuğu rendesi ve zerdeçalı ekleyin.
- Limonlu muhallebi koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin.
- Muhallebi koyulaştıktan sonra vanilya ve tereyağını ilave edin.
- Tereyağı eriyinceye kadar tekrardan iyice karıştırın.
- Hazırlanan limonlu muhallebiyi tatlının üzerine boşaltın.
- Bir spatula veya pasta sıvama aparatı yardımıyla üzerini güzelce düzeltin.
- Limonlu haşhaşlı muhallebili revaninin üzerini dilediğiniz şekilde süsleyerek servis edin.