Kaymacina tatlısı nasıl yapılır? Kaymacina tatlısı tarifi, yapılışı, malzemeler
Üsküp yöresinin en sevilen lezzetlerinden birisi olan kaymaçina tatlısı tarifi, son dönemlerin en çok tercih edilen enfes lezzetlerinden birisi. Peki, kaymaçina nasıl yapılır? Şık sunumlar eşliğinde servis edebileceğiniz ve lezzetine doyamayacağınız kaymaçina tatlısı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
21 Eylül 2022 , Çarşamba 08:21
Balkan mutfağının en bilinen tatlıları arasında yer alan kaymaçina tatlısı tarifi, evde bulunan basit malzemeler ile hazırlayabileceğiniz sütlü tatlılardan. Peki, kaymaçina nasıl yapılır? Küçükten büyüğe herkesin severek yiyeceği kaymaçina tatlısı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
Haberin Devamı
KAYMAÇİNA TATLISI TARİFİ
Kaymaçina tatlısı malzemeler
- 5 adet yumurta
- 1.5 su bardağı tozşeker
- 5 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
KAYMACİNA TATLISI YAPILIŞI
- Yumurtaları iyice çırptıktan sonra tozşeker ekleyin ve eriyene kadar birkaç dakika çırpın.
- Süt ve vanilya özütü ekleyip tekrar çırpın.
- Karışımı 20x25 cm'lik bir fırın kabına döküp, önceden ısıtılmış 160 derecede fırında 1 saat pişirin.
- Soğuduktan sonra buzdolabında en az 4 saat beklettikten sonra servis yapın.
NOT: İsteğe bağlı tek kişilik porsiyonlarda da yapılabilir. Pişirirken sufle kabı tercih edebilirsiniz.
BUNLARI DA OKUYUN
- Derya Uluğ, cesur elbisesi ve kusursuz fiziğiyle gündem oldu
- "Köylü kadın" çıkışı tepki çekmişti! Kendisini böyle savundu
- Hakan Bilgin: Eleştirmenler kek bile yapmamış
- MasterChef Türkiye 2024: Beyza’nın duygusal hikayesi ve takım kaptanları belli oldu
- Hamdi Alkan'dan boşanma açıklaması! 'Konuşmanın bedeli 1 milyon lira'