YemekSüt lokması nasıl yapılır? Süt lokması tarifi, yapılışı, malzemeler

Süt lokması nasıl yapılır? Süt lokması tarifi, yapılışı, malzemeler

Paylaş
Süt lokması nasıl yapılır? Süt lokması tarifi, yapılışı, malzemeler

Küçükten büyüğe herkesin severek yiyeceği süt lokması tarifi, pratik bir şekilde hazırlanan enfes bir tatlı. Peki, süt tatlısı nasıl yapılır? Çay ve kahve keyfinize keyif katacak ve yerken kendinizi durduramayacağınız süt tatlısı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Hızlıca tatlı hazırlamak isteyenlerin favori lezzeti olacak süt lokması tarifi, basit malzemelerle hazırlanan bir lezzet. Peki, süt tatlısı nasıl yapılır? Yedikçe yedirten süt tatlısı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

SÜT LOKMASI TARİFİ

Süt lokması malzemeler

Şerbeti için;

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1.5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı kadar limon suyu

Hamuru için;

  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı irmik

SÜT LOKMASI YAPILIŞI

  • Şerbet için olan malzemeleri 5-10 dakika kaynatıp soğumaya bırakın.
  • Hamur için; süt ve irmiği tencerede pişirin ve kenara alıp soğumaya bırakın.
  • Soğuyunca 1 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 yumurta ekleyip koyulaşana kadar yoğurun.
  • Daha sonra el ile yuvarlak şekiller vererek kızartmak için yağ koyulmuş tavanın içnine atın.
  • Hepsini yuvarlayınca yağda kızartın.
  • Kızaran tatlıları hemen soğuk şerbete atıp bekletin.
  • Daha sonra servis edin.