"Bugün ne pişirsem" diyenlere günün menüsü (20 Mart 2020)
Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer "Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem? " diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak tarhana çorbası tarifi, karalahana yemeği tarifi, sade bulgur pilavı tarifi ve irmikli muhallebi tatlısı tarifleri.
Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı olacak günün menüsünde tarhana çorbası tarifi,karalahana yemeği tarifi, sade bulgur pilavı tarifi ve irmikli muhallebi tatlısı tarifi var.
Tarhana çorbası tarifi
Tarhana çorbası malzemeleri
- 3 yemek kaşığı toz tarhana
- 1 çorba kaşığı salça ( domates ve biber)
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 3 diş sarımsak
- Tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
Tarhana çorbası yapılışı
1 çorba kaşığı tereyağı tencereye alıp, eritin. 1 çorba kaşığı salçayı tencereye ekleyip yağda kızdırın. 3 diş sarımsağı ince ince içerisine doğrayın (sarımsağın ağza gelmesini istemiyorsanız rendeden geçirin). 5 su bardağı suyu ilave edin. Başka bir kabın içinde de, 1 su bardağı suya, tarhanayı ekleyip karıştırın. Kaynamakta olan tencerenin içine bu karışımı ilave edin. 15-20 dakika pişirin. Üzerine pul biber serperek servis edebilirsiniz.
Karalahana yemeği tarifi
Karalahana yemeği malzemeleri
- 1 kg yürekli karalahana
- 1 kase barbunya fasulyesi
- 2 adet büyük boy kuru soğan
- 2 yemek kaşığı biber veya domates salçası
- 1 kase fırınlanmış mısır tanesi
- 1 çay bardağı pirinç
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Acı kırmızı pul biber
Karalahana yemeği yapılışı
Karalahana yemeği yapımı için lahanalar ayıklanır. İyice yıkanır ve küçük küçük doğranır. Suda lahanalar yumuşayıncaya kadar haşlanır ve süzdürülür. Tencereye sıvı yağ konulur. Yemeklik doğranan soğanlar ilave edilir. Soğanlar pembeleşince salça eklenerek kavrulur. Süzdürülen lahana, barbunyalar ve mısır ilave edilir. Bir - iki bardak su ile ön pişirme yapılır. Yemeğin ana suyu konularak tuzu ve biberi atılır. Pişmeye bırakılır. Suyunun çok fazla olmamasına dikkat edilmelidir. Yarmalar ve barbunya iyice pişince karalahana yemeğinin altı kapatılır.
Sade bulgur pilavı tarifi
Sade bulgur pilavı malzemeleri
- 1,5 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 adet büyük boy soğan(yemeklik doğranmış)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 - 2,5 su bardağı sıcak su
- 2 çay kaşığı tuz
Sade bulgur pilavı yapılışı
Pilav tenceresine tereyağı ve zeytinyağını koyup kızdırın. Üzerine yemeklik doğranmış soğanı ekleyip, soğanlar yumuşayana kadar kavurun. Üzerine bulguru ekleyip 2-3 dakika kadar daha kavurun. Ardından tuz ve sıcak suyu ekleyip güzelce karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp pilavı orta ateşte kaynamaya bırakın ve kaynadıktan sonra altını biraz kısıp pişmeye bırakın. Pilavınız piştikten sonra ocağın altını kapatın ve 1-2 kere pilavı karıştırıp kapağını tekrar kapatın ve en az 10 dakika kadar dinlenmeye bırakın. Sıcak servis edin.
İrmikli muhallebi tatlısı tarifi
İrmikli muhallebi tatlısı malzemeleri
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı irmik
- 2 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı oda sıcaklığında tereyağ
İrmikli muhallebi tatlısı yapılışı
Derin bir tencereye süt ve toz şekeri alıp iyice eriyene kadar karıştıralım. Ardından irmik ilave edilir ve pişene kadar karıştırılır. Kıvamı koyulaşınca ocaktan alın. Üzerine vanilya ve tereyağını ekleyip güzelce karıştırın. Sıcakken kaselere bölün veya kare cam tepsiye alın. Soğuduğunda servis edin.
- Olgun Şimşek'ten şaşırtan çıkış! 'Benden başka da bir şey olmazdı'
- Şimal'e gelen yorumlar şoke etti! 'Bu yüzden sosyal medyadan uzak durmaya çalışıyorum'
- Sercan Badur'dan aşk açıklaması! 'Çok mutluyum'
- İlayda Alişan ve Oğulcan Engin birbirine övgüler yağdırdı! 'Sahnede aşık oldum'
- Ural Kaspar kimdir, nereli, kaç yaşında? İrem Helvacıoğlu'nun neyi oluyor, Ural Kaspar ne iş yapar, kariyeri ne?