"Bugün ne pişirsem" diyenlere günün menüsü (31 Mart 2020)
Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer "Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem? " diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak yarma çorbası tarifi, taçe kraçe tarifi, pancarlı pilav tarifi ve şerbetli irmik tatlısı tarifleri.
Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı olacak günün menüsünde yarma çorbası tarifi, taçe kraçe tarifi, pancarlı pilav tarifi ve şerbetli irmik tatlısı tarifi var.
Yarma çorbası tarifi
Yarma çorbası malzemeleri
- 1/2 su bardağı yarma buğday (önceden suda bekletilmiş)
- 2 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı nohut(önceden haşlanmış)
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta sarısı
- 5 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
Yarma çorbası üzeri İçin;
- 2,5 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
Yarma çorbası yapılışı
Derin bir tencereye 1 su bardağı su dökün. Tuz, yoğurt ve yumurtayı pürüzsüz hale gelene kadar çırpın. Ardından geriye kalan suyu da üzerine ilave edin ve ocağın altını açın. Önceden suda bekletilmiş buğday ve haşlanmış nohutu da ilave edip orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynayan ve koyulaşan çorbanın altını kısın. Ayrı bir tavada tere yağını kızdırın ve üzerine naneyi ekleyip kokusu çıkana kadar bekleyin. Naneli yağı ocaktan alıp çorbanın içerisine karıştırın ve ocağın altını kapatıp sıcak olarak servis edin.
Taçe kraçe tarifi
Taçe kraçe malzemeleri
- 2 su bardağı ıslatılmış ispir fasulyesi
- 1 beyaz soğan
- 1 kırmızı soğan
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı un
- Kırmızı kuru biber
Köftesi için
- 2 soğan
- 300 g dana kıyma
- Yarım bayat ekmek içi
- Tuz
- Karabiber
Kızartmak için
- Ayçiçek yağı