YemekFırında ciğer nasıl yapılır? Fırında ciğer tarifi, yapılışı, malzemeler

Fırında ciğer nasıl yapılır? Fırında ciğer tarifi, yapılışı, malzemeler

Paylaş
Fırında ciğer nasıl yapılır? Fırında ciğer tarifi, yapılışı, malzemeler

Ciğer sevenlerin favori lezzeti olacak fırında ciğer tarifi, hem yapılışıyla pratik hem de daha az yağ kullanıldığı için daha sağlıklı. Peki, fırında ciğer nasıl yapılır? Küçükten büyüğe herkesin severek yiyeceği fırında ciğer tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Akşam yemeklerine lezzet katacak fırında ciğer tarifi, diğer ciğer tariflerinden farklı ve çok lezzetli bir tarif. Peki, fırında ciğer nasıl yapılır? İçerisinde bolca sebze ile yapabileceğiniz fırında ciğer tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

FIRINDA CİĞER TARİFİ

Fırında ciğer malzemeler

  • 250 gram kuşbaşı doğranmış ciğer
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 orta boy patates
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 3 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Arzu ederseniz üzerine toz kişniş

FIRINDA CİĞER YAPILIŞI

  • Ciğeri, kuru soğanı, patatesi, yeşil ve kapya biberi kuşbaşı doğrayıp tuzunu ve zeytin yağını ekleyin.
  • Pulbiber, azıcık kimyon, kekik ekledikten sonra 1 bardak süt ekleyip buzdolabında 1 saat marine edin.
  • Sonra 180 derecede ısıtılmış fırında arada karıştırarak üzeri fırın kağıdıyla kapalı şekilde 25dakika pişirin.
  • Arzu ederseniz piştikten sonra toz kişniş ekleyin.