Gelinim Mutfakta lezzetlerinden: Mantarlı pilav tarifi
Kanal D'nin sevilen yarışması Gelinim Mutfakta programında gelinler bugün mantarlı pilav için kıyasıya mücadele ediyor. Ekran başındaki seyirciler ise mantarlı pilav nasıl yapılır merak ediyor. Mantarlı pilav tarifi, hazırlanışı, yapılışı, malzemeler, püf noktası...
Et yemeklerinin vazgeçilmezi olan mantarlı pilav tarifi evde yapılabilen en kolay lezzetlerden. Etin yanına pilav tarifi arayanlar mantarlı pilav nasıl yapılır merak ediyor. Tadını çok seveceğiniz mantarlı pilav tarifi, yapılışı, hazırlanışı, malzemeler ve püf noktası...
MANTARLI PİLAV TARİFİ
Mantarlı pilav malzemeleri
- 2 su bardağı pirinç
- 4 su bardağı tavuk suyu veya et suyu
- 2 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
Garnitür için:
- 2 su bardağı kültür mantarı
- 2 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
Mantarlı pilav yapılışı
Pirinci ılık tuzlu suda 20 dakika bekletip, süzün. Bir tencerede tavuk suyunu içine tuzunu katarak, kaynatın.
Ayrı bir tencerede tereyağını eritip, pirinci ekleyin ve tahta kaşıkla hafifçe karıştırarak, pirinci kavurun. Kaynayan tavuk suyundan ekleyip, tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte üzeri göz göz oluncaya dek pişirin. Ayrı bir tavada küp küp doğradığınız kuru soğanı ve sarımsakları zeytinyağında kavurun. Mantarları 5 dakika tavayı sallayarak kavurmaya devam edin. Tuzunu ekleyip, ateşten alın. Pilavla mantarları birleştirin.
- Estetik ameliyatı sonrası ölen fenomenin eşinden ilk açıklama! 'Adli süreci başlattım'
- Rafet El Roman’dan Yusuf Güney’e mesaj: Uzaylılardan şarkı alıp sahnelere dönsün!
- Sanat dünyasının devleri 41 yıl sonra bir arada!
- Tuğçe Kandemir anne oldu: Doğum anını sosyal medyada paylaştı!
- Merve Boluğur'dan erkek çocuk itirafı: Bana özel kalsın