YemekHabenisk çorbası nasıl yapılır? Habenisk çorbası tarifi, yapılışı, malzemeler

Habenisk çorbası nasıl yapılır? Habenisk çorbası tarifi, yapılışı, malzemeler

Paylaş
Habenisk çorbası nasıl yapılır? Habenisk çorbası tarifi, yapılışı, malzemeler

Anadolu lezzetlerinden birisi olan habenisk çorbası tarifi, Diyarbakır mutfağında sıklıkla yapılan enfes bir lezzet. Peki, habenisk çorbası nasıl yapılır? Kemikli koyun etiyle yapılan ve içerisinde bol miktarda bakliyat ve sebze olan habenisk çorbası tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Şifası bol olan habenisk çorbası tarifi, Anadolu kültürünü en iyi yansıtan çorbalardan birisi. Peki, habenisk çorbası nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız habenisk çorbası tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

HABENİSK ÇORBASI TARİFİ

Habenisk çorbası malzemeler

  • 500 gram kemikli koyun kol eti
  • 1 çay bardağı aşurelik buğday
  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 çay bardağı nohut
  • 10 su bardağı su
  • 10 adet kuru patlıcan başı
  • 30 gram tereyağı
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kaşığı kişniş
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Tuz

HABENİSK ÇORBASI YAPILIŞI

  • Öncelikle buğday ve nohutları bir gece öncesinden ayrı ayrı kaplara koyup ıslatın.
  • Yemeği yapacağınız zaman buğday ve nohutları bol suyla yıkayın ve süzün.
  • Etleri geniş bir tencerede suyunu salıp çekene kadar kavurun.
  • Sonra suyu, kuru patlıcan başlarını, mercimeği, aşurelik buğdayı ve nohudu ilave edin.
  • Pişirirken üstte biriken köpükleri bir süzgeç yardımıyla ayırarak nohut ve buğdayların iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Bu esnada soğanları soyup ince ince doğrayın.
  • Tereyağını ayrı bir tencerede eritip soğanları ve salçayı kavurun.
  • Tuz ve baharatları ekleyin.
  • Hazırladığınız sosu et ve bakliyatların piştiği tencereye ilave edin.
  • Hepsini karıştırıp 10 dakika kadar pişirmeye devam edin.
  • Ardından ocaktan alıp bir süre dinlendirin.
  • Habenisk yemeğinizi sıcak servis edin.