YemekIspanak nazik nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta ıspanak nazik tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Ispanak nazik nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta ıspanak nazik tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Ispanak nazik nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta ıspanak nazik tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Gündüz kuşağının en beğenilen yarışması Gelinim Mutfakta programında gelinler bugün ıspanak nazik tarifi yapıyor. Kanal D izleyicileri ise internette ıspanak nazik tarifi araştırmaya başladı bile. Peki, ıspanak nazik nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız ıspanak nazik tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Yemeğe farklı dokunuşlar yapmayı sevenler için ıspanak nazik tarifi oldukça iyi bir alternatif. Peki, ıspanak nazik nasıl yapılır? Tadını çok seveceğiniz ıspanak nazik tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

ISPANAK NAZİK TARİFİ

Ispanak nazik malzemeler

  • 1 kilo ıspanak
  • Yarım kilo patlıcan
  • 3 büyük boy kuru soğan
  • 6 diş sarımsak
  • 4 çorba kaşığı süzme yoğurt
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yeşil biber
  • 1 büyük boy domates
  • Yarım kilo satır kıyması
  • Tuz - karabiber - kimyon - kırmızı pul biber
  • 1 su bardağı eski kaşar rendesi
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Zeytinyağı

ISPANAK NAZİK YAPILIŞI

  • Bu yemek 3 aşamada yapılıyor.
  • Önce ıspanaklardan başlayın.
  • 2 kuru soğanı jülyen (piyaz) şeklinde kesin. Ispanakları el ile küçük parçalara bölün.
  • Bir wok tavada zeytinyağını hafif kızdırıp soğanları soteleyin.
  • Tuz, karabiber, kimyon ve kırmızı biber de ekleyin.
  • Soğanlar pembeleşince ıspanakları ekleyin ve kavurun.
  • Ispanaklar kavrulunca oval bir borcama koyun.

Sıra patlıcanlarda;

  • Patlıcanları közleyip iyi bir şef bıçağı ile ince ince kıyın.
  • Yine tavada zeytinyağını ısıtıp patlıcanları ekleyin ve çevirin.
  • Biraz çevirdikten sonra sütü yavaş yavaş ekleyip yedirin ve tereyağını ekleyin.
  • Yağ eriyip, patlıcanlar sütü çektiğinde peyniri ekleyin.
  • Bir iki çevirip ateşten alın ve ıspanaklara ekleyip karıştırın.
  • Bu karışıma süzme yoğurt ve 3 diş ezilmiş sarımsak da ekleyip iyice karıştırın.

Nazik yapılışı:

  • Önce domatesin kabuklarını soyup küçük küpler halinde kesin.
  • 1 soğanı yemeklik kesin.
  • Yine tavada biraz sıvıyağ kızdırın ve soğanları soteleyin.
  • Bir yandan da biberleri halka halka kesip soğanlara ekleyin ve bir süre daha kavurun.
  • Küçük 3 diş sarımsak ekleyip çevirmeye devam edin ve kıymayı ekleyin.
  • Kıyma suyunu bırakınca salçayı ekleyip karıştırın.
  • Kıyma suyunu çekince de domatesleri ekleyin ve 5 dakika daha kavurun.
  • Eğer tavadaki karışım kuru olursa yarım bardak ılık su ekleyebilirsiniz.
  • Hazırlanan yoğurtlu, patlıcanlı, ıspanaklı karışımın üzerine salçalı kıymayı da ekleyin.
  • Afiyet olsun...