İspanyol tatlısı: Çiroz tarifi
Asıl adı churros olan İspanyol tatlısı Türk mutfağında çiroz tatlısı tarifi olarak bilinmekte. Sevdiklerinize hazırlamak için çiroz tatlısı tarifi arıyor ya da çiroz tatlısı nasıl yapılır merak mı ediyorsunuz? Çiroz tatlısı yapılışı ve püf noktaları haberimizde.
İspanyol mutfağının pratik bir şekilde hazırlanan ve enfes lezzete sahip olan çiroz tatlısı tarifi, evde kolaylıkla yapabileceğiniz bir tarif. Sevdiklerinize hazırlamak için çiroz tatlısı tarifi arıyor ya da çiroz tatlısı nasıl yapılır merak mı ediyorsunuz? Çiroz tatlısı yapılışı ve püf noktaları haberimizde.
Çiroz tatlısı tarifi
Çiroz tatlısı malzemeleri
- 1 su bardağı un
- Yarım su bardağı su
- 2 yumurta
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1,5 su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı toz şeker
- 90 gram bitter çikolata
Çiroz tatlısı yapılışı
Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağına tuzu ilave edin. Suyu da ekleyip kısık ateşte karıştıra karıştıra tereyağını iyice eritin. Su kaynayınca elediğiniz unu topak olmayacak şekilde karıştıra karıştıra ekleyin. Hamur haline gelen karışımı ocaktan alıp karıştırarak soğutun. Yumurtaları da içine kırıp karıştırarak hamura iyice yedirin. Sıvı yağı derin bir tencerede kızdırın. Hamuru ucu tırtıklı krema sıkacağına doldurup kızgın yağa istediğiniz uzunlukta sıkın. İyice kızaran hamurları yağlarını çekmesi için kağıt havlunun üzerine çıkarın. Çikolatayı benmari usulü eritin. Tatlıları önce şekere ardından çikolataya batırıp servis edin.