İtalyan mantısı nasıl yapılır? İtalyan mantısı tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası
Dünya mutfağını sevenlerin tadına doyamayacağı İtalyan mantısı tarifi, evde yapabileceğiniz şahane bir tarif. Peki, İtalyan mantısı nasıl yapılır? Ortalama 3 porsiyonluk ve 20 dakikada hazırlayabileceğiniz İtalyan mantısı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
08 Mayıs 2022 , Pazar 13:12
İtalyanların meşhur hamur işlerinden birisi olan İtalyan mantısı tarifi, evde yapabileceğiniz enfes bir dünya mutfağı tarifi. Peki, İtalyan mantısı nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız İtalyan mantısı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
Haberin Devamı
İTALYAN MANTISI TARİFİ
İtalyan mantısı malzemeler
Hamur için:
- 3 yumurta
- 2.5 su bardağı un
- 1-2 çorba kaşığı su
- 1 çay kaşığı tuz
İç malzeme:
- 200 gram beyaz peynir
- Yarım demet maydanoz
Sos için:
- 1 kâse kiraz domates
- 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı
- 2-3 diş sarımsak
- Tuz
- Fesleğen
İTALYAN MANTISI YAPILIŞI
- Unu hamur yoğurma kabına alın.
- Ortasını açıp yumurtaları ekleyin.
- Tuz ve 1-2 kaşık su ilave edip pürüzsüz kıvama gelene kadar yoğurun.
- Hamuru streç folyoya sarıp 10 dakika kadar bekletin.
- Domatesleri yıkayıp kurulayın ve ortadan ikiye kesin.
- Sarımsakları soyup dilimleyin.
- Zeytinyağını bir tavaya alın. Sarımsakları ilave edip soteleyin.
- Domates, tuz ve fesleğeni ekleyip 3-4 dakika karıştırarak pişirin.
- Zemine un serpin.
- Hamuru merdane ile biraz açıp mantı hamuru kalınlığına gelene kadar da oklava ile açın.
- Peyniri ufalayın.
- Maydanozu kıyıp peynirle harmanlayın.
- Karışımdan birer tatlı kaşığı kadar alıp hamurun yarısına aralıklarla yerleştirin.
- Hamurun boş kalan yarısını malzemeli tarafın üzerine katlayın.
- Hamur kesici ile enine ve boyuna keserek kareler elde edin.
- Bir tencerede bol suyu kaynatıp tuz ve az sıvıyağ ekleyin.
- Hamurları kaynar suya atıp 10 dakika haşlayın.
- Kevgirle alıp servis tabaklarına paylaştırın.
- Domatesli sosu üzerlerine gezdirip sıcak olarak servis yapın.
BUNLARI DA OKUYUN