Kalamar tava nasıl yapılır? Kalamar tava tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler
Deniz ürünleri arasında en kolay yapılan lezzetlerden birisi de kalamar tava tarifi. Peki, kalamar tava nasıl yapılır? Sofralarınıza lezzet katacak ve küçükten büyüğe herkesin severek yiyeceği kalamar tava tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
22 Eylül 2022 , Perşembe 10:24
Yanına bol sarımsaklı tarator sosuyla servis edebileceğiniz kalamar tava tarifi, en sevilen ara sıcaklardan biri. İşte, kalamar tava tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
Haberin Devamı
KALAMAR TAVA TARİFİ
Kalamar tava malzemeler
- Kalamar
- 1 şişe maden suyu
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Yarım çay kaşığı karbonat
- Bir tutam tuz
Kızartmak için:
- 3 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı ayçiçek yağı
KALAMAR TAVA YAPILIŞI
- Kalamarları, 1 tatlı kaşığı toz şeker, bir tutam tuz ve yarım çay kaşığı karbonat ile köpürene kadar yaklaşık 30 dakika ovun.
- Giderek yumuşayan kalamarlara 1 şişe maden suyunu da ekleyin. Daha sonra buzdolabında 2 saat kadar bekletin.
- Süre sonunda marine karışımında bekleyen kalamarları süzdürün, fakat durulamayın.
- Ardından kalamarları kızartmadan önce bulamanız için unu düz bir servis tabağına alın.
- Kalamarların her bir tarafını una bulayın.
- Ayçiçek yağını derin bir tencerede kızdırın.
- Una buladığınız kalamarları, kızgın yağda kızartın.
- Kızaran kalamarları servis tabağına alın.
BUNLARI DA OKUYUN