MasterChef fava nasıl yapılır? Fava tarifi, yapılışı, malzemeler
21 Eylül Çarşamba akşamı TV8'in sevilen yarışması MasterChef Türkiye'de yarışmacılar fava tarifi yaptı. Ekran başında izleyen seyirciler ise internette fava tarifi araştırıyor. Peki, fava nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız ve tadına doyamayacağınız fava tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
22 Eylül 2022 , Perşembe 09:54
Birçok yemeğin yanına yapabileceğiniz fava tarifi, kuru iç baklayla yapılan enfes bir lezzet. Peki, fava nasıl yapılır? Enfes lezzeti ve şık sunumuyla fava tarifi, yapılışı, hazırlanışı, malzemeler, püf noktası...
Haberin Devamı
FAVA TARİFİ
Fava malzemeler
- 2 su bardağı kuru iç bakla (kabuksuz)
- 1 baş soğan
- ½ çorba kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- ½ su bardağı zeytinyağı
FAVA YAPILIŞI
- Kuru baklaları akşamdan soğuk suya ıslatın, ertesi sabah düdüklü tencere alın, sıcak su ekleyerek kaynatın, çıkan köpüklü suyu dökün.(15 dk. kaynatın)
- Tekrar sıcak su ekleyin. (bakla seviyesinin 1 parmak altında olacak)
- Soğanı 4’e bölün ekleyin.
- Ardından tuz ve şekeri de ekleyerek düdüklünün kapağını kapatarak 20 dk pişmeye bırakın.
- Hafif ılınan baklayı el robotundan geçirin, Pürüzsüz hale getirin, yarım su bardağı zeytinyağını ekleyin.
- Cam kaba dökerek soğutun, ardından 7-8 saat buzdolabında bekletin.
- Servis esnasında üzerine zeytinyağı gezdirin. Kıyılmış dereotu, soğan ve tuzlu sardalya (konserve) favanızı süsleyin.