Karışık kuru dolma nasıl yapılır? Karışık kuru dolma tarifi, yapılışı, malzemeler, püf noktası
Sebze kurularıyla yapılan ve tadına doyum olmaya karışık kuru dolma tarifi, evde yapabileceğiniz ve ana yemek olarak servis edebileceğiniz şahane bir lezzet. Peki, karışık kuru dolma nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız karışık kuru dolma tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
İster ara sıcak olarak isterseniz de ana yemek olarak servis edebileceğiniz karışık kuru dolma tarifi enfes bir lezzet. Peki, karışık kuru dolma nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız karışık kuru dolma tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
KARIŞIK KURU DOLMA TARİFİ
Karışık kuru dolma malzemeler
- 15 adet kuru patlıcan
- 15 adet kuru biber
- 15 adet kuru kabak
- 3 adet kuru salatalık
İç harcı için;
- 2 su bardağı pirinç
- 1 avuç bulgur
- 3-4 adet kuru soğan
- 2 tatlı kaşığı reyhan
- 2 tatlı kaşığı nane
- 2 tatlı kaşığı sumak
- 2-3 tatlı kaşığı kırmızı acı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 2 çay kaşığı kimyon
- Karabiber
- 4-5 adet domates
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım çay bardağı sıcak su
- Bol zeytinyağı
- Tuz
Üzerinde gezdirmek için;
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
KARIŞIK KURU DOLMA YAPILIŞI
Pirinçleri ve bulguru güzelce yıkanır.
Soğanları yemeklik doğranıp, bol zeytinyağında dirilikleri geçene dek pişirin.
Pirinç, bulgur ve tüm baharatlar eklenerek harmanlayın.
Salçaları da ilave edilip, 4-5 dakika kadar kavurun.
Üzerine geçmeyecek kadar domates rendesi ekleyin. Kapak kapalı kısık ateşte 5 dakika kadar pişirin. Domatesler suluysa, ekstra yarım çay bardağı su eklemenize gerek kalmayabilir.
Kuru dolmaları, kaynar tuzlu suya aralarında 2-3 dakika olacak şekilde sıralamasıyla; patlıcan-kabak-biber-salatalık olarak bırakın.
Yumuşadıklarında sudan çekilip, harcı çok olmayacak şekilde doldurun ve ağız kısımları yassılaştırın.
Tencerenin tabanını çapraz gelecek iki adet çatal yerleştirip, dolmaların ağızları iç kısma bakacak şekilde patlıcan-biber/kabak-salatalık olarak dizin.
Küçük bir cezvede, 3-4 yemek kaşığı zeytinyağında; 2 diş ezilmiş sarımsak ve nane hafif kavurup üzerlerinde gezdirin.
En son olarak üstünü geçmeyecek kadar sıcak su dökülüp, her tarafını kaplayacak boyutta porselen bir tabak yerleştirin ve kısık ateşte 1 saat pişirin.
Süre sonunda, 2 parmak kadar su kalacaktır dibinde. Demlenmesi içinde yarım saat-45 dakika yetecektir.
- 'Annem Ankara' seyirciyle buluştu! Duygusal sahneleri ile izleyenleri derinden etkiledi
- Masterchef'te eleme adayı belli oldu! Yarışmada talihsiz olay
- Icardi, Wanda Nara'ya "Beni taciz etti" dedi! Paylaşımı hemen sildi
- Dilan ve Engin Polat'a dava açan savcının tayini çıktı!
- Arzum Onan ve Mehmet Aslantuğ’un oğlu Can 24 yaşına girdi!