YemekKarnabahar çorbası nasıl yapılır? Karnabahar çorbası tarifi, yapılışı, malzemeler

Karnabahar çorbası nasıl yapılır? Karnabahar çorbası tarifi, yapılışı, malzemeler

Paylaş
Karnabahar çorbası nasıl yapılır? Karnabahar çorbası tarifi, yapılışı, malzemeler

Sonbahar ve kış aylarının vazgeçilmez sebzelerinden birisi olan karnabahar ile yapabileceğiniz en lezzetli şet karnabahar çorbası tarifi. Peki, karnabahar çorbası nasıl yapılır? Küçükten büyüğe herkesin severek yiyeceği karnabahar çorbası tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Şık sunumlar eşliğinde servis edebileceğiniz karnabahar çorbası tarifi, kolayca hazırlayabileceğiniz bir lezzet. İşte, karnabahar çorbası tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

KARNABAHAR ÇORBASI TARİFİ

Karnabahar çorbası malzemeler

  • 15 gr tereyağı
  • 1 soğan
  • 1 küçük karnabahar
  • 1 patates
  • 700 ml sebze suyu
  • 400 ml süt
  • Kırmızı pul biber
  • Kekik
  • Tuz

KARNABAHAR ÇORBASI YAPILIŞI

  • Tereyağını tencerede eritin. Soğanları iri küp şeklinde doğrayıp yağda pembeleşinceye kadar kavurun.
  • İri doğranmış patates ve karnabaharı, sebze suyunu, süt ve tuzu ekleyin. Orta ateşte kaynamaya bırakın.
  • Sebzeler tamamen yumuşayınca mutfak robotundan geçirerek pürüzsüz hale getirin.
  • Tekrar tencereye alıp bir taşım kaynatın ve kaselere paylaştırın. Üzerine pul biber ve kekik serpiştirerek sıcak servis yapın.