YemekKastamonu simit tiridi nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta Kastamonu simit tiridi tarifi, yapılışı ve malzemeler

Kastamonu simit tiridi nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta Kastamonu simit tiridi tarifi, yapılışı ve malzemeler

Paylaş
Kastamonu simit tiridi nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta Kastamonu simit tiridi tarifi, yapılışı ve malzemeler

Kanal D'nin ilgi ile izlenen yemek yarışması Gelinim Mutfakta'da bugün gelinler Kastamonu yöresinin meşhur lezzeti simit tiridi tarifi yapıyor. Ekranları başında izleyen seyirciler ise Kastamonu simit tiridi tarifi araştırmak için internette aratmalar yapıyor. Peki, Kastamonu simit tiridi nasıl yapılır? Simit ile yapılan ve tadına doyum olmayan Kastamonu simit tiridi tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Meşhur "tiridine tiridine tiridine bandım" şarkısındaki tiridin aslında bir yemek olduğunu biliyor muydunuz? Kastamonu simit tiridi tarifi, şarkısı kadar güzel ve oldukça lezzetli bir tarif. Peki, Kastamonu simit tiridi nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız Kastamonu simit tiridi tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

KASTAMONU SİMİT TİRİDİ TARİFİ

Kastamonu simit tiridi malzemeler

  • Dört adet susamsız simit veya Kastamonu simidi
  • İki bardak et suyu
  • Bir kâse yoğurt
  • Üç diş sarımsak
  • 200 gr kıyma
  • Bir yemek kaşığı sıvı yağ veya tereyağı
  • Bir tatlı kaşığı salça
  • Bir çay kaşığı tuz
  • Bir çay kaşığı kırmızı pul biber

KASTAMONU SİMİT TİRİDİ YAPILIŞI

  • Kıyma tavaya konulur.
  • Suyunu salıp tekrar çekinceye kadar kavrulur.
  • Üzerine bir yemek kaşığı sıvı yağı, bir tatlı kaşığı salça, bir çay kaşığı pul biber ve bir çay kaşlığı tuz konularak beş dakika kadar birlikte pişirilir ve altı kapatılır.
  • İki bardak et suyu tencereye konulur ve ocakta kaynar duruma getirilir.
  • İki santim uzunluğunda parçalanan veya bıçakla kesilen simitler kaynayan et suyunun içine atılır.
  • Üç dakika şekilleri bozulmadan simitler yumuşayıncaya kadar et suyunun içinde tutulur.
  • Yumuşayan simit parçaları kevgir ile servis tabağına alınır.
  • Yoğurt çırpılarak içerisine ezilmiş sarımsaklar katılır ve karıştırılır.
  • Sarımsaklı yoğurt servis tabağındaki yumuşatılan simitlerin üzerine gezdirilir.
  • Kavrulmuş kıyma kaşık yardımıyla yoğurdun üzerini kaplayacak şekilde en üste konulur.
  • Kastamonu simit tiridi yemeği istenirse kıyılmış maydanozla süslenerek servis edilir.