YemekKazandibi tarifi! (MasterChef) Tam kıvamında kazandibi nasıl yapılır? Malzemeleri neler? İşte adım adım kazandibi tatlısı yapılışı

Kazandibi tarifi! (MasterChef) Tam kıvamında kazandibi nasıl yapılır? Malzemeleri neler? İşte adım adım kazandibi tatlısı yapılışı

Paylaş
Kazandibi tarifi! (MasterChef) Tam kıvamında kazandibi nasıl yapılır? Malzemeleri neler? İşte adım adım kazandibi tatlısı yapılışı

Kazandibi tarifi TV8 ekranlarında yayınlanan MasterChef programında yer almasının ardından sütlü tatlıları seven pek çok kişi tarafından araştırılıyor. Türk mutfağının en eski tatlılarından olan ve kendine has lezzetiyle damakları şenlendiren kazandibi tatlısının yapılışını, malzemelerini ve tarifini bir araya getirdik…

MasterChef Türkiye’de yarışmacılar takım kaptanlığı için yarışırken şefler yarışmacılardan kazandibi yapmasını istedi. Yarışmacılar ocak başında tatlıları yapmaya koyulurken ekran başında izleyiciler de ‘Tam kıvamında kazandibi nasıl yapılır?’ araştırması yapmaya başladı. İşte adım adım kazandibi tatlısı yapılışı...

Haberin Devamı

KAZANDİBİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 6 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya

Kazandibi tarifi (MasterChef) Tam kıvamında kazandibi nasıl yapılır Malzemeleri neler İşte adım adım kazandibi tatlısı yapılışı

KAZANDİBİ TATLISI YAPILIŞI

  • Orta boy bir tencereye süt, un, nişasta ve şekeri koyarak karıştırın.
  • Ocakta karıştırarak pişirin. Kaynadıktan sonra tereyağı ve vanilyayı ekleyin.
  • Karışım kaynadıktan sonra ocağın altını kısarak 5 dakika kaynamaya bırakın.
  • Diğer yandan orta boy alüminyum tepsiye bolca tereyağı sürün ve 3 yemek kaşığı kadar şekeri tepsiye dökün.
  • Her yeri eşit olmasına özen gösterin.
  • Ardından pişen muhallebiyi tepsiye dökün ve orta ateşte sürekli olarak çevirerek altta şekerin pişmesini sağlayın.
  • Burada önemli olan tepsiyi sürekli çevirerek kontrollü pişirmek kenar kısımların da pişmesine özen göstermek.
  • Biraz dibi tutan muhallebinin kokusu çıkmaya başlayınca ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  • Ardından dolapta 1-2 saat bekletin.
  • Tamamen soğuyup dinlendikten sonra keserek servis edebilirsiniz.
  • Afiyet olsun.