En iyi kurban kavurma nasıl yapılır?
Kurban etinin en lezzetli hallerinden biri de kurban kavurma! Peki en iyi kurban kavurma nasıl yapılır? Sözü işin uzmanına, Mithat Şef'e bırakıyoruz. Ünlü şef Mehmet Yalçınkaya'nın kardeşi Mithat Şef'in özel kurban kavurma tarifi için haberimize göz atın! Ayrıca kurban etinin daha iyi değerlendirilmesi için püf noktalarımıza göz atmayı unutmayın...
Kuyruk yağı ile çok daha harika bir lezzete kavuşacak en iyi kurban kavurma tarifi için bu tarifimize mutlaka göz atın! Tarifimiz, deneyimli şef, Mithat Şef'ten.... Ancak tarife geçmeden önce size Şef Mehmet Yalçınkaya'dan kurban eti hakkında bazı püf noktaları verelim...
Kurban Bayramı’nda kesilmiş hayvanın sakatat kısımları hızlıca tüketilebilir. Ancak taze eti kavurduğunuzda et çok sertleşir. Bu yüzden önerimiz eti bir gün dinlendirerek tüketmek ve dondurulmuş eti asla tekrar dondurmamak.
Etin muhakkak biraz bayatlaması gerekir çünkü hayvan kesildiğinde ‘ölüm sertliği’ oluşur. O yapı çözülsün, et sindirilebilirlik özelliği kazansın, ayrıca daha lezzetli olsun diye etin biraz bekletilmesi önemlidir. Serin, güneş ışığı almayan bir yerde bekletilen etin hijyen koşullarına da çok dikkat edilmelidir. Bir önemli kural da hayvan kesildiği zaman kanının akıtılmasını beklememiz gerektiğidir. Çünkü gövdede kalan kan etin daha çabuk bozulmasına ve insan sağlığına zararlı hale gelmesine neden olabilir.
Şimdi Mithat Şef'in kavurma tarifine geçebiliriz.. İşte malzemeler!
KURBAN KAVURMA MALZEMELERİ
- 200 gr kurban eti
- 100 gr kuyruk yağı
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- İki dal taze kekik
KURBAN KAVURMA NASIL YAPILIR?
- Kuyruk yağını tavaya ekleyerek beş dakika boyunca kavurun.
- Daha sonra kurban etini ekleyin ve 10 dakika kavurun.
- Ardından tuz ve karabiberi ekleyin.
- Bir 10 dakika daha kavurduktan sonra altını kapatın.
- Üzerine taze kekikleri ilave edin.
- Yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun.