YemekLimonlu kek nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta limonlu kek tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler ve püf noktası

Limonlu kek nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta limonlu kek tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Limonlu kek nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta limonlu kek tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler ve püf noktası

Kanal D'nin sevilen yarışması Gelinim Mutfakta programında gelinler bugün Limonlu kek tarifi yapıyor. Ekran başında izleyen seyirciler ise internette limonlu kek tarifi araştırıyor. Peki, limonlu kek nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız limonlu kek tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Çay ve kahve keyfinize keyif katacak limonlu kek tarifi, 7'den 70'e herkesin severek yiyeceği bir tarif. Peki, limonlu kek nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız limonlu kek tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

LİMONLU KEK TARİFİ

Limonlu kek malzemeler

  • 2,5 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet limon
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

LİMONLU KEK YAPILIŞI

  • Derin bir kaseye yumurtaları kırın. Üzerine toz şekeri ilave edip birkaç dakika çırpın.
  • Süt, sıvı yağı ve 4 yemek kaşığı limon suyunu da ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Daha sonra kabartma tozu, vanilya ve unu yavaş yavaş ekleyip çırpın.
  • En son rendelenmiş limon kabuğunu da ilave edip karıştırın. Kekinizin hamuru cıvık olursa bir miktar daha un ekleyebilirsiniz.
  • Kek hamurunuzu önceden yağladığınız fırın kabınıza dökün ve eşit bir şekilde yayın.
  • Önceden 170 derecede ısıttığınız fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin.
  • Üzeri kızaran kekin içini de kürdanla kontrol edin ve pişmişse fırından çıkarın.