YemekLokanta usulü sebzeli kuzu kavurma nasıl yapılır? Sebzeli kuzu kavurma tarifi, malzemeleri, püf noktaları

Lokanta usulü sebzeli kuzu kavurma nasıl yapılır? Sebzeli kuzu kavurma tarifi, malzemeleri, püf noktaları

Paylaş
Lokanta usulü sebzeli kuzu kavurma nasıl yapılır? Sebzeli kuzu kavurma tarifi, malzemeleri, püf noktaları

Bu haftanın etli yemek tariflerine bir yenisini ekliyoruz ve hafta sonu sofrası için size Şef Uğur Öztürk'ten lokanta usulü sebzeli kavurma tarifi veriyoruz. Esnaf lokantalarının giderek azaldığı, zincir restoranların ise hızla büyüdüğü günümüzde, esnafın kaybolan geleneğine ve lezzetine sahip çıkmak çok değerli. lokanta usulü sebzeli kuzu kavurma tarifi, malzemeleri, püf noktaları nelerdir, öğrenmek için haberimize göz atın.

Esnaf lokantalarının giderek azaldığı, zincir restoranların ise hızla büyüdüğü günümüzde, esnafın kaybolan geleneğine ve lezzetine sahip çıkmak çok önemli. Pek çok ödül almış ve uluslararası basının da dikkatini çekmiş bir aile işletmesine devam eden Şef Uğur Öztürk, esnaf lokantası lezzetlerini yeni nesillere aktarmaya devam ediyor.

Haberin Devamı

Lokanta usulü sebzeli kuzu kavurma nasıl yapılır Sebzeli kuzu kavurma tarifi, malzemeleri, püf noktaları

Biz de Posta Gazetesi Yazarı ve MasterChef yarışması jüri üyesi Şef Mehmet Yalçınkaya'nın bulup yeniden gün yüzüne çıkardığı esnaf lezzetlerine daha sık yer vermeye çalışıyoruz. Bu haftanın kuzu kavurma tarifini Yalçınkaya sayesinde Şef Uğur Öztürk'ten aldık. Şimdiden afiyet olsun!

Haftanın tarifi Nato Lokantası şefi Uğur Öztürk'ten

SEBZELİ KUZU KAVURMA TARİFİ

MALZEMELER:

  • 1 adet kuzu kol
  • Yarım kilo arpacık soğan
  • 20 diş sarımsak
  • 2 domates
  • 5 adet yeşil biber
  • 2 adet defne yaprağı
  • 5 gr. kebabiye
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 büyük boy kuru soğan
  • Yeterince tuz ve su

SEBZELİ KUZU KAVURMA YAPILIŞI

  • Kuru soğanı irice doğrayıp tereyağında kavurun.
  • Kuşbaşı doğradığınız etleri ilave edip suyunu salıp çekene kadar kavurmaya devam edin.
  • Sarımsakları, defne yaprağını ve kebabiye ilave edip biraz daha kavurun. Su ekleyip pişmeye bırakın.
  • Arpacık soğanlarını ve tuzu ekleyip beş dakika daha kısık ateşte kaynatıp ocaktan alın.
  • Önceden ısıtmış olduğumuz güveç veya fırın tepsisine tenceredeki eti döküp üzerine iri şekilde doğradığınız domates ve biberleri koyup fırınlayın.
  • Domates ve biberler kızarınca fırından alıp güzel bir iç pilavla servis edin.

Enfes bir iç pilav tarifi için aşağıdaki haberimize göz atabilirsiniz: 

Alternartif iç pilav tarifi:

Günün diğer özel tariflerine göz atmak istiyorsanız, aşağıdaki tariflerimizi inceleyebilirsiniz.