YemekMasterChef 11 Ekim 2022 mumbar dolması nasıl yapılır? Mumbar dolması tarifi, yapılışı, hazırlanışı, püf noktası

MasterChef 11 Ekim 2022 mumbar dolması nasıl yapılır? Mumbar dolması tarifi, yapılışı, hazırlanışı, püf noktası

Paylaş
MasterChef 11 Ekim 2022 mumbar dolması nasıl yapılır? Mumbar dolması tarifi, yapılışı, hazırlanışı, püf noktası

TV8 ekranlarının sevilerek izlenen yarışması MasterChef Türkiye'de 98. bölümünde yarışmacılar dolmalar yapıyor. Kırmızı ve mavi takım en lezzetli dolmaları yapabilmek için kıyasıya mücadele ederken her iki takımdan birer kişi mumbar dolması tarifi yapacak. Peki, mumbar dolması nedir? Mumbar dolması nasıl yapılır? Akşam yemeklerinin vazgeçilmezi olan mumbar dolması tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Türk mutfağının olmazsa olmazları arasında yer alan mumbar dolması tarifi, evde hazırlanması mümkün olan enfes bir lezzet. Peki, mumbar dolması nasıl yapılır? İşte, mumbar dolması tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

MUMBAR DOLMASI TARİFİ

Mumbar dolması malzemeler

  • 2 adet mumbar
  • Yıkamak için:
  • 1 su bardağı sirke
  • 1 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı limon tuzu

İç harcı için:

  • 500 gram pirinç
  • 3 diş sarımsak
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 adet domates
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon

Sosu için:

  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı kimyon
  • 1 baş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 litre sıcak su

MUMBAR DOLMASI YAPILIŞI

  • Temizlenmiş mumbarın içini ve dışını bol suyla birkaç kez yıkayıp iyice temizleyin.
  • İç harcı için domatesi ve sarımsağı rendeleyin.
  • Soğanları yemeklik doğrayın.
  • Pirinci de bol suyla yıkayıp harç malzemelerini güzelce harmanlayın.
  • Mumbarların içine bir huni ya da kabak oyacağı yardımı ile harcı doldurun.
  • Pirinç pişip şiştiğinde mumbar patlayacağından çok fazla doldurmayın, boşluk bırakın.
  • İki ucunu dikiş ipiyle bağladığınız mumbarları yeniden bol suyla yıkayın.
  • Derin bir kasede sirkeli su hazırlayıp mumbarları bu suda 15 dakika kadar bekletin.
  • Yeniden durulayıp bu kez de üzerine un serpin ve güzelce ovalayarak dışındaki yapışkan yüzeyini temizleyin.
  • Ardından mumbarlarınızı limon tuzu eklenmiş suda yıkayıp ununu arındırın.
  • Dilerseniz birkaç kez daha sudan geçirdiğiniz mumbar dolmalarını kenara alın.
  • Sosu için sarımsakları, salçayı, kimyonu, tuzu ve karabiberi bir tencerede karıştırın.
  • Mumbarları da tencereye alıp üzerini geçmeyecek kadar su ilave edin.
  • Düdüklü tencerede kısık ateşte 45 dakika kadar pişirdiğiniz mumbarınız servise hazırdır.