YemekMasterChef 20 Ekim kara orman pastası nasıl yapılır? Kara orman pastası tarifi, yapılışı, malzemeler

MasterChef 20 Ekim kara orman pastası nasıl yapılır? Kara orman pastası tarifi, yapılışı, malzemeler

Paylaş
MasterChef 20 Ekim kara orman pastası nasıl yapılır? Kara orman pastası tarifi, yapılışı, malzemeler

MasterChef Türkiye'de bu akşam haftanın ikinci oyunu oynanıyor. Takımlar oyunu kazanmak için Alman mutfağı lezzetlerinden yapıyor. Almanca adı schwarzwalder kirschtorte olan kara orman pastası tarifi, Türk mutfağında da sıklıkla tercih edilen enfes bir lezzet. Peki, kara orman pastası nasıl yapılır? Parmaklarınızı yedirten kara orman pastası tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Küçükten büyüğe herkesin severek yiyeceği kara orman pastası tarifi, evde hazırlayabileceğiniz enfes bir lezzet. Peki, kara orman pastası nasıl yapılır? İşte, kara orman pastası tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

KARA ORMAN PASTASI TARİFİ

Kara orman pastası malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 2.5 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 60 g eritilmiş çikolata

Keki ıslatmak için;

  • Vişne suyu (Taze sıkılmış)

Pasta kreması için;

  • 300 ml krema
  • 1 paket toz kremşanti
  • 1/2 çay bardağı pudra şekeri

Arası için;

  • Vişne taneleri (Çekirdeksiz)

Pasta üzeri için;

  • Vişne
  • Yaban mersini
  • Frambuaz
  • Kumkuat
  • Böğürtlen
  • Çikolata rendesi

KARA ORMAN PASTASI YAPILIŞI

  • Öncelikle vişneli kara orman pastası keki için yumurtaları derin bir kaseye alın. Toz şekeri ekleyin ve mikserle köpürene kadar çırpın.
  • Sırasıyla diğer malzemeleri ilave edip çırpın. Kek karışımını 20 cm’lik üç ayrı kalıba eşit miktarda paylaştırın.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın.
  • Kremayı, kremşantiyi ve pudra şekerini derin bir kasede katılaşana kadar mikserle çırpın ve buzdolabına alın.
  • Kekler soğuduktan sonra kalıplarından çıkarın ve kabaran kısımlarını keserek düzleştirin. Birinci katı servis tabağına yerleştirin.
  • Vişne suyu ile tabanı ıslatıp krema ile kaplayın ve vişne tanelerini dizin. Üzerlerine biraz daha krema sıkın ve vişne suyu ile ıslatılmış diğer kek tabanını üzerine yerleştirin.
  • Aynı şekilde krema sıkıp vişne tanelerini dizin. Tekrar az krema sıkın ve son katı üzerine yerleştirin.
  • En üste krema sıkıp, vişne, yaban mersini, kumkuat, frambuaz, böğürtlen taneleri ve çikolata rendesi ile süsleyin.
  • Hazırladığınız vişneli kara orman pastasını buzdolabında 30 dakika kadar dinlendirin. Daha sonra dilimleyerek servis yapın.