YemekMasterChef 20 Ekim 2022 Alman simidi (Bretzel) nasıl yapılır? Alman simidi tarifi, yapılışı, malzemeler

MasterChef 20 Ekim 2022 Alman simidi (Bretzel) nasıl yapılır? Alman simidi tarifi, yapılışı, malzemeler

Paylaş
MasterChef 20 Ekim 2022 Alman simidi (Bretzel) nasıl yapılır? Alman simidi tarifi, yapılışı, malzemeler

TV8'in sevilerek izlenen yemek yarışması MasterChef Türkiye'nin 106. bölümünde takımlar Alman mutfağı yemekleri yapacak. Bu yemeklerden birisi de Alman simidi olarak bilinen bretzel tarifi. Peki, Alman simidi nedir? Alman simidi nasıl yapılır? Küçükten büyüğe herkesin günün her saatinde severek tüketeceği Alman simidi tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

İster sabah kahvaltısında isterseniz de çay ve kahvenin yanına tüketebileceğiniz Alman simidi tarifi, evde kolaylıkla yapabileceğiniz bir tarif. Peki, Alman simidi nasıl yapılır? Suda haşlanarak yapılan Alman simidi tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

ALMAN SİMİDİ TARİFİ

Alman simidi malzemeler

Hamur için:

  • 500 gr un
  • 250 ml süt
  • 50 gr tereyağı
  • 1 paket yaş maya 42gr
  • 1/2 (yarım) kahve kaşığı tuz

Haşlamak için:

  • 1 litre su
  • 3 yemek kaşığı karbonat

Üzeri için:

  • İri tuz

ALMAN SİMİDİ YAPILIŞI

  • Yoğurma kabının içine unu alıp ortasını çukur açıp diğer tarafta sütün içinde mayayı eritip unun ortasına döküyoruz.
  • Kenarına da tuz ve küçük küçük kesilmiş tereyağını koyup 15 dakika bekletiyoruz.
  • Sonra kalan ılık sütü de ekleyip güzelce yoğuruyoruz, sonra hamuru 10 eşit bezeye ayırıp 20 dakika dinlendiriyoruz.
  • Hamurlarımız dinlendikten sonra tencereye 1 litre suyumuzu koyup kaynamaya bırakıyoruz.
  • Kaynadıktan sonra karbonatı da ekleyip tekrar bir taşım kaynatıyoruz.
  • Su kaynarken biz diğer tarafta hamurlarımızı hazırlıyoruz.
  • Elimizle uzunca yuvarlıyoruz .
  • Hepsini yaptıktan sonra tekrar biraz daha uzatıp şeklini veriyoruz.
  • Hepsi bitince hazır olan suyun içine atıp 30 saniye içinde bırakıp delikli kaşık yardımıyla suyun içinden çıkarıp yağlı kağıt serili olan fırın tepsisine yerleştiriyoruz .
  • Hepsi bitince ortadaki kalın olan yere bıçak ile kesik atıp üzerine de iri tuz serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.