YemekMasterChef 21 Ekim göce çorbası nasıl yapılır? Göce çorbası tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası
MasterChef 21 Ekim göce çorbası nasıl yapılır? Göce çorbası tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası
MasterChef Türkiye yarışması bugün Manisa yöresinin yemeklerini yapıyor. Manisa'nın yöresel lezzetlerinden birisi olan göce çorbası tarifi, yoğurt, göce bulguru ve un ile yapılan nefis bir lezzet. Peki, göce çorbası nasıl yapılır? Hem duyurucu hem de besleyici göce çorbası tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
21 Ekim 2022 , Cuma 23:02
Küçükten büyüğe herkesin severek içeceği göce çorbası tarifi, kolayca hazırlanan ve birçok yemeğin yanına yakışan bir çorba. Peki, göce çorbası nasıl yapılır? İşte, göce çorbası tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler, püf noktası...
Haberin Devamı
GÖCE ÇORBASI TARİFİ
Göce çorbası malzemeler
- 1 yemek kaşığı un
- 1 küçük kase göce bulguru
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
GÖCE ÇORBASI YAPILIŞI
- İlk olarak tencereye su koyun ve ısıtın.
- Su ılımaya başladığında içerisine göce bulgurunu ilave edin ve kaynamaya bırakın.
- Bir kasenin içerisinde yoğurt, yumurta ve unu karıştırın.
- Çorbanın suyundan bir miktar alın ve yoğurtlu terbiyeye koyarak ılıtın.
- Ardından yoğurtlu terbiyeyi çorbanın içerisine ilave edin.
- Bir tutam tuz ekledikten sonra bir taşım pişirin.
- Sos tavasına tereyağını alın ve eritin. Yağ eridiğinde içerisine naneyi ilave edin.
- Hazırladığınız çorbayı servis kaselerine paylaştırın. Naneli sosu çorbanın üzerinde gezdirin.
BUNLARI DA OKUYUN