MasterChef Babadağ keşkeği nasıl yapılır? Babadağ keşkek tarifi, yapılışı, malzemeler
MasterChef bu akşam Denizli yöresine ait lezzetler yapıyor. Yarışmacıların hazırladığı tariflerden birisi de Babadağ keşkek tarifi. Peki, Babadağ keşkeği nasıl yapılır? Tabak tabak yiyeceğiniz Babadağ keşkeği tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
25 Kasım 2022 , Cuma 22:27
Ege bölgesinin vazgeçilmezi olan Babadağ keşkeği birçok kişinin severek yiyeceği enfes bir lezzet. Peki, Babadağ keşkeği nasıl yapılır? Hem lezzetli hem de besleyici Babadağ keşkeği tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
Haberin Devamı
BABADAĞ KEŞKEK TARİFİ
Babadağ keşkek malzemeler
- 300 gr dövme buğday
- 100 gr beyaz nohut
- 5.5 su bardağı su
- 750 gr kemikli koyun eti
- 60 gr tereyağı
- Karabiber
- Tuz
- Kırmızı toz biber
BABADAĞ KEŞKEK YAPILIŞI
- Nohut ile buğdayı 2.5 su bardağı su ile bir gece önceden ıslatın ve eti haşlayın.
- Nohut ile buğdayın suyunu süzüp ete ilave edin. Ayırdığınız suya 4 bardak daha su ilave edin.
- Tereyağının yarısına su, karabiber ve tuzu ekleyip buğday lapa oluncaya kadar yaklaşık 75 dakika pişirin.
- Etin kemiklerini ayırıp yemeğin üzerine ilave edin. Keşkeği büyük bir tencereye alın.
- Tahta kaşıkla ezerek karıştırıp servis tabağına alın.
- Üzerine kırmızı pul biberle birlikte kızdırılmış tereyağı gezdirip tatlandırın.
BUNLARI DA OKUYUN
- Öykü Gürman'dan kardeşiyle ilgili iddialara cevap! 'Aldırış etmeyin'
- İpler tamamen koptu! Torreira son hamlesiyle adeta iddiayı doğruladı
- Yasemin Özilhan karnabaharlı smoothie yaptı! Demet Akalın'dan yorum gecikmedi
- Yoğun bakımda tedavi görüyor! Ferdi Tayfur'un son hali korkuttu
- Ankaralı Turgut'a veda! Son yolculuğuna uğurlandı