YemekMasterChef Babadağ keşkeği nasıl yapılır? Babadağ keşkek tarifi, yapılışı, malzemeler

MasterChef Babadağ keşkeği nasıl yapılır? Babadağ keşkek tarifi, yapılışı, malzemeler

Paylaş
MasterChef Babadağ keşkeği nasıl yapılır? Babadağ keşkek tarifi, yapılışı, malzemeler

MasterChef bu akşam Denizli yöresine ait lezzetler yapıyor. Yarışmacıların hazırladığı tariflerden birisi de Babadağ keşkek tarifi. Peki, Babadağ keşkeği nasıl yapılır? Tabak tabak yiyeceğiniz Babadağ keşkeği tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Ege bölgesinin vazgeçilmezi olan Babadağ keşkeği birçok kişinin severek yiyeceği enfes bir lezzet. Peki, Babadağ keşkeği nasıl yapılır? Hem lezzetli hem de besleyici Babadağ keşkeği tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

BABADAĞ KEŞKEK TARİFİ

Babadağ keşkek malzemeler

  • 300 gr dövme buğday
  • 100 gr beyaz nohut
  • 5.5 su bardağı su
  • 750 gr kemikli koyun eti
  • 60 gr tereyağı
  • Karabiber
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber

BABADAĞ KEŞKEK YAPILIŞI

  • Nohut ile buğdayı 2.5 su bardağı su ile bir gece önceden ıslatın ve eti haşlayın.
  • Nohut ile buğdayın suyunu süzüp ete ilave edin. Ayırdığınız suya 4 bardak daha su ilave edin.
  • Tereyağının yarısına su, karabiber ve tuzu ekleyip buğday lapa oluncaya kadar yaklaşık 75 dakika pişirin.
  • Etin kemiklerini ayırıp yemeğin üzerine ilave edin. Keşkeği büyük bir tencereye alın.
  • Tahta kaşıkla ezerek karıştırıp servis tabağına alın.
  • Üzerine kırmızı pul biberle birlikte kızdırılmış tereyağı gezdirip tatlandırın.