MasterChef dartı nasıl yapılır? Dartı nedir? Dartı tarifi, yapılışı, malzemeler
MasterChef Türkiye'de bu akşam yarışmacılar Kocaeli'nin yöresel lezzeti olan dart tarifi yapıyor. Ekran başında izleyen seyirciler ise 'Dartı nedir, dartı nasıl yapılır ya da dartı tarifi' gibi araştırmalar yapıyor. Peki, dartı nasıl yapılır? Süt ve yoğurt kaymağıyla yapılan dartı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
08 Aralık 2022 , Perşembe 20:15
Günün her saati afiyetle yiyebileceğiniz dartı tarifi, basit malzemelerle yapılan enfes bir yöresel lezzet. Peki, dartı nasıl yapılır? İşte, dartı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
Haberin Devamı
DARTI TARİFİ
Dartı malzemeler
- Biriktirilen süt ve yoğurt kaymakları
- Tuz
DARTI YAPILIŞI
- Öncelikle bol süt veya yoğurt kaymağı olması gerekiyor. Zaman varsa elde edilen kaymaklar derin dondurucuda bekletilmeli.
- Kullanılacak tencerenin dibi tereyağıyla yağlanmalı. Bu kaymağın dibinin tutmasını önler.
- Kaymaklar tencereye aktarılır ve orta ateşte pişmeye bırakılır. Pişerken arada karıştırılmalıdır.
- İsteğe göre tuz da eklenebilen dartı bir süre sonra altın sarısı bir renk alacak ve kaymaklar minik minik topaklanmaya başlayacak. Bu dartın hazır olduğunu gösterir.
- Biraz soğuduğunda ekmeğin üzerine sürülüp yenebileceği gibi kavanozlara ya da toprak kaplara bölüştürülebilir. Dartının üzerindeki yağ donunca buzdolabına kaldırılabilir.
BUNLARI DA OKUYUN
- Bee Gees’in iki bateristi 4 gün arayla hayatını kaybetti
- Hande Erçel'e erken doğum günü sürprizi! Pastayı gören gözlerini alamadı
- Süper minisiyle doğum gününü kutladı! Pastadaki nota dikkat
- Evlilik teklifi almıştı! Rabia Soytürk'ten düğün sorusuna cevap
- Yasa dışı bahis operasyonunda aranıyor! Hakkında yakalama kararı çıktı