YemekMasterChef sütlü Nuriye nasıl yapılır? Sütlü Nuriye tarifi, yapılışı, malzemeler

MasterChef sütlü Nuriye nasıl yapılır? Sütlü Nuriye tarifi, yapılışı, malzemeler

Paylaş
MasterChef sütlü Nuriye nasıl yapılır? Sütlü Nuriye tarifi, yapılışı, malzemeler

Tv8 ekranlarının ilgi ile izlenen yarışması MasterChef Türkiye'de bugün yarışmacılar sütlü Nuriye tarifi yapıyor. Baklava çeşitleri arasında en çok sevilen ve bilinen sütlü Nuriye'yi evde yapmak ise tahmin edilenden daha kolay. Peki, sütlü Nuriye nasıl yapılır? Parmaklarınızı yiyeceğiniz sütlü Nuriye tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Diğer baklava çeşitlerine göre daha hafif olan sütlü Nuriye tarifi, küçükten büyüğe herkesin seveceği bir tarif. Peki, sütlü Nuriye nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız sütlü Nuriye tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

SÜTLÜ NURİYE TARİFİ

Sütlü Nuriye malzemeler

  • 50 yaprak baklavalık yufka
  • 350 gram tereyağı
  • 4 su bardağı file ya da pirinç fındık

Şerbeti için:

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı su

SÜTLÜ NURİYE YAPILIŞI

  • Küçük bir tencerede tereyağını eritin.
  • Üzerindeki ve altındaki sütlü kısmı ayırıp, bir sade yağ hazırlayın.
  • Dikdörtgen cam fırın kabınızın tabanını erittiğiniz tereyağıyla bir fırça yardımıyla yağlayın. Baklava yufkalarını 25 kat olacak şekilde fırın kabınızın boyutuna göre kesin.
  • Aralarına tereyağı sürerek fırın kabınıza dizin.
  • İlk 25 katı bitince her tarafına eşit olacak şekilde fındıkları serpin ve üzerini tekrar aralarını yağlayarak 25 kat daha baklava yufkası ile kaplayın.
  • Tatlınızı eşit kare dilimler olacak şekilde kesin.
  • 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin.
  • Şerbeti için bir tencereye su ve toz şekeri ilave edin, şeker eriyene kadar karıştırıp, kaynatın.
  • Kaynayan şerbetinizin üzerine sütü ilave edin ve ocaktan almadan hafif karıştırın.
  • Sütlü Nuriye fırından çıkınca sıcak tatlıya ılık olan şerbetini verin ve tatlınız soğuyunca servis edin.