YemekMasterChef patlıcan köfte nasıl yapılır? Patlıcan köfte tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

MasterChef patlıcan köfte nasıl yapılır? Patlıcan köfte tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
MasterChef patlıcan köfte nasıl yapılır? Patlıcan köfte tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

MasterChef Türkiye'nin yeni bölümünde unutulan esnaf yemekleri arasında yer alan patlıcan köfte tarifi yapılıyor. Patlıcanın tadının yoğun geldiği patlıcan köfte tarifi, evde kolayca yapılan enfes bir lezzet. Peki, patlıcan köfte nasıl yapılır? Görüntüsüyle ayrı, lezzetiyle ayrı güzel patlıcan köfte tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler, püf noktası...

Küçükten büyüğe herkesin severek yiyeceği patlıcan köfte tarifi, 7'den 70'e herkesin seveceği bir tarif. İşte, patlıcan köfte tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler, püf noktası...

Haberin Devamı

PATLICAN KÖFTE TARİFİ

Patlıcan köfte malzemeler

  • 1 kg patlıcan
  • 2 su bardağı su
  • 2 adet limon suyu
  • 3 yemek kaşığı sadeyağ
  • 1,5 kahve fincanı un
  • 5 kahve fincanı süt
  • 2 kahve fincanı rende kaşar
  • Tuz
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı

Kaplama için:

  • 2 kahve fincanı un
  • 3 adet yumurta

Sunum için:

  • 1 adet domates
  • 6 adet marul yaprağı

PATLICAN KÖFTE YAPILIŞI

  • Patlıcanları ocakta ya da kömür mangalında közledikten sonra kabuklarını soyun.
  • Bir kabın içine iki bardak su ve limon suyunu ekleyip patlıcanları suyun içine atın ve beklemeye alın.
  • Bir tavada sadeyağı eritin, bir buçuk kahve fincanı unu ilave edip kavurun.
  • Unun kokusu çıkınca beş kahve fincanı süt döküp iki dakika daha birlikte pişirin ve kenara alın.
  • Rende kaşar, tuz, ince kıyılmış maydanoz ve su içinde olan patlıcanları suyunu sıkarak karışıma ilave edin.
  • Karışımı çırpma teli yardımıyla iyice karıştırın ve soğuması için buzdolabına kaldırın.
  • Soğuyan patlıcanlı karışıma avuç içinde parmak şeklini verin.
  • Şekillenen patlıcanları önce una, sonra çırpılmış yumurtaya bulayıp önceden kızdırdığınız ayçiçek yağında kızartın.
  • Köfteleri delikli kevgir yardımıyla kızgın yağdan çıkartıp tabağa alın, domates ve marul yaprağıyla servis edin.