Patlıcanın en güzel hali: Patlıcan kıstırma tarifi
Gelinim Mutfakta yarışmasında bugün patlıcan kıstırma yapıldı. Tadını çok seveceğiniz patlıcan kıstırma tarifi arıyor ya da patlıcan kıstırma nasıl yapılır merak mı ediyorsunuz? Patlıcan kıstırma yapılışı ve püf noktaları haberimizde.
Farklı lezzetler denemek istiyorsanız patlıcan kıstırma tarifi tam size göre olacaktır. Sevdiklerinize hazırlamak için patlıcan kıstırma tarifi arıyor ya da patlıcan kıstırma nasıl yapılır merak mı ediyorsunuz? Patlıcan kıstırma yapılışı ve püf noktaları haberimizde.
Patlıcan kıstırma tarifi
Patlıcan kıstırma malzemeleri
- 2 kg patlıcan
- 1 yemek kaşığı un
- 2 adet yumurta
İç harcı için:
- 150 gram kaşar peyniri
- Yarım kalıp beyaz peynir
- Bir tutam maydanoz
- 1 adet yumurta
- Pul biber
- Karabiber
Üzeri için:
- Cherry domates
Patlıcan kıstırma yapılışı
İlk olarak patlıcanları alacalı bir şekilde soyun ve tuzlu suyun içerisinde 15 dakika kadar bekletin. Soğanı yemeklik bir şekilde doğrayın ve zeytinyağlı tavada pembeleşene kadar soteleyin. Soyduğunuz patlıcanları ikiye bölün ve 3 cm aralıklarla dilimleyin.
İç harcı için; Kaşar peyniri ve beyaz peyniri bir kaseye rendeleyin. Maydanozları ince ince kıyarak peynirlerin üzerine ekleyin. Daha sonra pul biber, karabiber ve yumurtayı da ekleyerek karıştırın. Hazırladığınız harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak minik köfteler haline getirin. Dilimlediğiniz patlıcanların arasında minik köfteleri yerleştirin.2 adet yumurtayı temiz bir kaseye kırın ve çırpın. Hazırladığınız patlıcanları önce yumurtaya, sonra una bulayın, ardından kızgın yağda kızartın.