YemekSade bulgur pilavı nasıl yapılır? Sade bulgur pilavı tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası
Sade bulgur pilavı nasıl yapılır? Sade bulgur pilavı tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası
Et, tavuk, balık, kuru baklagiller, sebze gibi birçok yemeğin yanına yapabileceğiniz sade bulgur pilavı tarifi, hem kolay hem de çok lezzetli bir tarif. Peki, sade bulgur pilavı nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız ve tabak tabak yemek isteyeceğiniz sade bulgur pilavı tarifi, yapılışı, hazırlanışı ve püf noktası...
22 Nisan 2022 , Cuma 12:41
Kalorisi düşük pilav yapmak isteyenler için sade bulgur pilavı tarifi muhteşem bir alternatif. Peki, sade bulgur pilavı nasıl yapılır? Her yemeğin yanına yakışan ve yapması oldukça kolay olan enfes sade bulgur pilavı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
Haberin Devamı
SADE BULGUR PİLAVI TARİFİ
Sade bulgur pilavı malzemeler
- 1,5 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 su bardağı sıcak su
- 2 çay kaşığı tuz
SADE BULGUR PİLAVI YAPILIŞI
- Tereyağı ve zeytinyağını pilav tenceresine koyup kızdırın.
- Soğanı yemeklik doğrayıp pilav tenceresinin içine ekleyin.
- Soğanlar yumuşayana kadar kavurun.
- Ardından bulguru da tencereye ekleyin.
- 3 dakika daha kavurmaya devam edin.
- Tuzunu ve sıcak suyu ekleyip güzelce karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatın.
- Pilavı orta ateşte kaynamaya bırakın.
- Tencere kaynadıktan sonra altını biraz kısıp pişmeye bırakın.
- Pilav piştikten sonra ocağın altını kapatın.
- Tenceredeki pilavı karıştırıp kapağını tekrar kapatın.
- Pilavı en az 10 dakika dinlenmeye bırakın.
- Pilavı dinlendikten sonra hemen servis edebilirsiniz.
BUNLARI DA OKUYUN