YemekSilor nasıl yapılır? Silor tarifi, yapılışı, malzemeler

Silor nasıl yapılır? Silor tarifi, yapılışı, malzemeler

Paylaş
Silor nasıl yapılır? Silor tarifi, yapılışı, malzemeler

Anadolu mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden birisi olan silor tarifi, bazı yörelerde ziron ya da siron olarak da biliniyor. Peki, silor nasıl yapılır? Hamur, yoğurt ve kıyma veya tavukla yapılan ve tadına doyum olmayan silor tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Yöresel lezzet düşkünlerinin tadına doyamayacağı silor tarifi, evde kolayca yapabileceğiniz enfes bir lezzet. Silor, sadece yufka, yoğurt, zeytinyağı ve tereyağı ile yapılabileceği gibi, ana malzemesine ek olarak tavuklu, kıymalı, patatesli veya peynirli de yapılabiliyor. Siloru nasıl seviyorsanız, malzemeyi seçmek tamamen sizin damak tadınıza kalmış ancak bunun için önce siloru hazırlamak gerekiyor. Peki, silor nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız silor tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

SİLOR TARİFİ

Silor malzemeler

  • 6 adet hazır yufka
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 kase yoğurt

SİLOR YAPILIŞI

  • Yufkayı masaya yayın ve D harfi şeklinde ikiye katlayın.
  • Yuvarlak kenarından düz tarafına doğru yuvarlayarak rulo yapın.
  • Ruloyu keskin bir bıçak yardımıyla 1 parmak kalınlığında dilimleyip tepsiye dizin.
  • Bu işlemi bütün yufkalar için yapın.
  • Bu arada fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın.
  • Yufkaları fırına verin ve hafifçe kızartın.
  • Kızaran yufkaların üzerine sıcak su gezdirip varsa suyun fazlasını süzün.
  • Hamurların 10 dakika kadar kabarmasını bekleyin.
  • Bu esnada tavada karıştırdığınız zeytinyağı-tereyağı karışımını ocakta kızdırın.
  • Çırptığınız yoğurdu kabaran yufkaların üzerine yayın.
  • Son olarak kızgın tereyağını da yoğurdun üzerine gezdirin.
  • Yeniden fırına verip hamur yoğurdu çekene kadar fırınlayın.