YemekSoğanlı mercimek ezmesi nasıl yapılır? Soğanlı mercimek ezmesi tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Soğanlı mercimek ezmesi nasıl yapılır? Soğanlı mercimek ezmesi tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Soğanlı mercimek ezmesi nasıl yapılır? Soğanlı mercimek ezmesi tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Eski Rum mezesi olarak bilinen soğanlı mercimek ezmesi tarifi, birçok yemeğin yanına yakışan şahane bir tarif. Peki, soğanlı mercimek ezmesi nasıl yapılır? Görüntüsüyle iştahları kabartan lezzetiyle ise hafızalara kazınan eski Rum mezesi soğanlı mercimek ezmesi tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası...

Özellikle et yemeklerinin yanına severek servis edeceğiniz soğanlı mercimek ezmesi tarifi, evde yapabileceğiniz şahane bir lezzet. Peki, soğanlı mercimek ezmesi nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız eski Rum mezesi soğanlı mercimek ezmesi tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

ESKİ RUM MEZESİ SOĞANLI MERCİMEK EZMESİ TARİFİ

Soğanlı mercimek ezmesi malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 2,5 su bardağı oda sıcaklığında su
  • Yarım mor soğan
  • Yarım limon
  • Bir tutam maydanoz
  • Yarım yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 buçuk yemek kaşığı zeytinyağı üzerine süslemek için
  • Yarım çay kaşı tuz
  • Yarım çay kaşığı toz kırmızı biber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı kadar pul biber
  • Çay kaşığının ucuyla karabiber

ESKİ RUM MEZESİ SOĞANLI MERCİMEK EZMESİ YAPILIŞI

  • Mercimeği yıkayıp küçük bir tencereye koyun.
  • Üzerine yarım çay kaşığı tuz koyup bir miktar su ilave edin.
  • Kaynamaya bırakın.
  • Kaynayınca altını tamamen kısın. Üzerindeki beyaz köpükleri alın.
  • Tencerenin kapağını yarım kapatın.
  • Kendi halinde pişmeye bırakın.
  • Pişerken suyu az gelirse azar azar su ilave edebilirsiniz .
  • Mercimek tamamen pişecek, üzeri göz göz olacak.
  • Pişince ocaktan alın.
  • Derin bir kaba koyup sıcakken tereyağını ilave edip güzel karıştırıp soğumaya bırakın.
  • Sonra baharatları ilave edin.
  • Soğanı piyazlık doğrayıp az tuzla acısı çıkana kadar ovalayın.
  • Mercimek ezmesine ilave edin.
  • Maydanozu ince doğrayıp ilave edin.
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağ ilave edin.
  • Yarım limon suyunu koyun.
  • Güzel karıştırıp servis tabağına alın.
  • Üzerine zeytinyağı gezdirip hafif pul biber serpin.