Terbiyeli tavuk çorbası nasıl yapılır? Tavuk çorbası tarifi, yapılışı, malzemeler, püf noktası
Hem sağlıklı hem de lezzetli çorba tariflerinden birisi olan terbiyeli tavuk çorbası tarifi, özellikle kış aylarında her derde deva bir lezzet. Peki, terbiyeli tavuk çorbası nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız terbiyeli tavuk çorbası tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
Tavuk çorbası, soğuk algınlığı, grip ve gıda zehirlenmesi gibi yaygın rahatsızlıklara karşı faydalı olan vitamin ve mineraller açısından zengindir. Tavuk çorbası, terbiyeli ya da tek başına yapılabilir, tavuk suyu, besinler ve sağlık yararları ile dolu düşük kalorili bir seçimdir.
Terbiyeli tavuk çorbası tarifi kolaydır ve hızlı bir şekilde yapılabilir, hazırlanması ve pişirilmesi için yaklaşık 40 dakika yeterlidir. 7'den 70'e herkesin severek yiyeceği terbiyeli tavuk çorbası tarifi, kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden birisi.
Peki, terbiyeli tavuk çorbası nasıl yapılır? Nefis kokusu ve muhteşem tadıyla tabak tabak içeceğiniz terbiyeli tavuk çorbası tarifi, hazırlanışı, gerekli malzemeler, yapılışı, püf noktası...
Tavuk çorbası tarifi oldukça kolaydır. Temelde tavukların haşlanması ve terbiyesinin yapılması yeterlidir. Terbiyeli tavuk çorbanıza ekstra lezzetler katmak, kıvamını artırmak için püf noktalarını takip etmek gerekir.
TERBİYELİ TAVUK ÇORBASI
Terbiyeli tavuk çorbası malzemeler
- 1 adet kalçalı tavuk budu ya da 3 adet baget
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 2 litre su
- 1 çay bardağı tel şehriye (
- 2 adet defne yaprağı (ekstra lezzet için)
Tavuk çorbası terbiyesi için,
- 1 su bardağı yoğurt
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta sarısı
- Yarım limonun suyu
- 1 çay kaşığı tuz
İsteğe bağlı sosu için:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Pul biber
TERBİYELİ TAVUK ÇORBASI YAPILIŞI
Terbiyeli tavuk çorbası tarifi:
Tavuğu tencereye alıp isteğe göre defne yaprağıyla birlikte 6 su bardağı suda haşlayın
Tavuklar yaklaşık 20-30 dakika kısık ateşte haşlanır. Köy tavuğu kullanıyorsanız pişirme süresi uzayacaktır.
Tencereden tavukları alıp etlerini ayıklayın ve bir çatal yardımıyla didikleyin.
Tavuk suyunu ocağa alıp, tavuk çorbası terbiyesini hazırlayın.
Tavuk çorbası terbiyesi nasıl yapılır?
- Tavuk çorbası terbiyesi için yoğurt, yumurta ve unu bir kaba ekleyin.
- Pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpın.
- Ocakta ısınan tavuk suyundan kepçeyle alıp hazırladığınız karışıma yavaş yavaş ilave edin.
- Terbiyeyi karıştırarak ılımasını sağlayın.
- Ardından terbiyeyi tavuk suyuna yavaş yavaş eklerken bir yandan da karıştırın.
- Tavuk çorbası terbiyesinin kesilmemesi için bu aşamaya kadar tuz eklememelisiniz.
Son olarak tel şehriyeyi ilave edip 10 dakika boyunca ara sıra karıştırarak pişirin
İçine didiklediğiniz tavuk etlerini de ilave edin.
Çorbanızı kaselere bölüştürün.
Üzerine kızgın tereyağında yakılmış pul biber gezdirebilirsiniz, ince kıyılmış maydanoz ekleyebilirsiniz.
TERBİYELİ TAVUK ÇORBASI İÇİN PÜF NOKTALARI
Çorbanızın kıvamını kendinize göre ayarlamak için içine azar azar sıcak su ekleyerek bir taşım kaynatabilirsiniz.
Terbiyeli tavuk çorbası için tavuğun, göğsünü, budunu ya da bagetin, kullanabilirsiniz ancak tavuğun siyah etinin ve yağlı kısımlarının da haşlanması çorbanın lezzetini artıracaktır.
- Tavukları haşlarken içine karabiber ya da defne yaprağı eklemek tavukların lezzetini artıracaktır.
- Tel şehriye tavuk çorbasında sıklıkla tercih edilir ancak arpa şehriye ve pirinç ile de yapılabilir.
- Ekstra lezzet için pişirme esnasında içine 2 diş sarımsak ekleyebilirsiniz.